Home
Stam
Scouts
Esta's
Bevers
Explorers
 

De op één na jongste leden van onze groep zijn de Esta's. Wij zijn jongens en meisjes van 7 tot  10 jaar  Dit jaar zijn we in de Jungle van Mowgli en zijn vriendjes gaan spelen. Hier is zoveel te beleven dat we er voorlopig wel blijven.

Wij spelen dat we de vriendjes van Mowgli zijn. Mowgli is een mensenkind dat opgroeit in het nest van een wolvenfamilie. Deze wolven maken deel uit van de Sioniehorde.

Om met Mowglie in de Jungle te overleven moeten we uiteraard goed kunnen samen werken. Net als de welpen zijn we in een nest ingedeeld: de enen keer spelen we per nest, de andere keer met de hele horde. 

Om te spelen in de Jungle is het belangrijk dat we iets weten over de natuur, over technieken zoals knopen en kompas lezen en over communicatie, zoals seinen, morse en geheimschrift. Ook spoorzoeken, voedselkennis en bereiding, kampvuur maken, met gereedschappen omgaan zijn vaardigheden die we nodig hebben.

In het Jungleboek wordt Mowglie samen met de andere wolven geleerd. Onder andere door Baloe de Beer in de wetten van de Jungle, Bagheera de Panter leert hen alles over de jacht, Haithi de Olifant vertelt oude en nieuwe verhalen. 

estasfoto2.jpg (6495 bytes)

De baas van de horde is Akela, de grote, grijze wolf. Onze leiding helpt ons te leren overleven in de Jungle, zij dragen ook de namen van de volwassen dieren uit het Jungleboek. 

Een paar keer per jaar is er een weekend om hen te laten wennen aan het grote kamp, wat meestal in het Hemelvaart weekend wordt gehouden.

Elke zaterdagmorgen komen de Esta's samen met de leiding, tussen 10.00 en 12.00 uur in ons scoutinggebouw.

Als U het wat lijkt voor Uw kind, kom dan eens gerust langs of bel één van de leidinggevende.