JANTJE BETON


Scouting Albert Schweitzer Groep zet zich in voor buitenspelende kinderen


Van 7-12 maart wordt de jaarlijkse Jantje Beton-collecte georganiseerd: een collecte voor en door het jeugdwerk bij u in de buurt. In Breda zet scouting Albert Schweitzer Groep zich in voor deze collecte. Samen met nog 700 andere Scoutinggroepen en verenigingen in Nederland collecteren zij deze week voor Jantje Beton.

Vrij en uitdagend buitenspelen
De helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die ervoor zorgen dat alle kinderen in Nederland weer veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen. De andere helft gaat naar scouting Albert Schweitzer Groep die het geld inzet om jeugd en jongeren blijven uitdagen om lekker buiten te spelen. Scouting Albert Schweitzer Groep kan hiermee nog meer jongeren een uitdagende vrijetijdsbesteding bieden waarbij meiden en jongens zich ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen.

Steentje bijdragen
Samen met de 700 andere Scoutinggroepen in Nederland is scouting Albert Schweitzer Groep verantwoordelijk voor een groot deel van de opbrengsten van de Jantje Beton collecte. Gewoon lekker buitenspelen, dat wil ieder kind. Maar vaak is er geen speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Scouting staat voor de ontwikkeling van meiden en jongens en uitdagende buitenactiviteiten en stimuleert de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. Daarom draagt Scouting er graag een steentje aan bij om betere speelplekken te realiseren voor kinderen in heel Nederland.

Meer weten?
Wilt u meer weten over onze scoutingactiviteiten, neem dan eens een kijkje op onze website www.asgbreda.nl