ZOMERKAMPEN 2014

GIDSEN


 
ook op:
Donderdag 17 juli:

Hallo ik ben Michelle van de ASG.

jullie hebben vast wel het stukje van gwen en kim gelezen, dit is het gevolg daarvan. zoals jullie wel gelezen hebben in het verhaal van kim zijn we naar het zwembad geweest. We hebben veel lol gehad in het zwembad maar ook in de glijbaan. We hadden onderwatercamera’s meegenomen dus we konden onderwater selfie’s
Maken. Ook hadden we grootte golf gemaakt, door aan de ene kant van het bubbelbad te springen en dan het groepje dat aan het andere kant stond. Uiteindelijk was het tijd om te gaan douchen. Toen we op weg waren naar het kamp stopte we even bij een snackbar om friet en een drankje en een snack te eten. Toen we uiteindelijk op het kamp aan kwamen gingen we eerst rusten en daarna de foto’s en filmpjes bekijken. En geloof me sommige foto’s en filmpjes waren erg grappig ;) wordt vervolgt...
     

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Woensdag 16 juli:

Kampkrant 2 verslag van Kim:
Goeiemorgen!

ASG gidsen hebben hier een update voor iedereen die de zin en tijd hebben om het te lezen:
We zitten nu op de 5de dag van kamp en zijn aan het koken.
Het thema: Padvinders van Catan. Komt elke dag terug waarbij we opdrachten moeten doen zodat we activiteiten kunnen verdienen. Ons groepje (de Verlaters) is erg goed bezig wat dat betreft en verdienen het ene kaartje naar het andere. De tweede dag moesten we de tent verdienen omdat we anders weer in frietbuiltjes moesten slapen, maar we konden na die dag al bijna meteen ook nog gaan zwemmen en naar de bananenboten. Ons totaal aantal kaartjes nu is zo dat we nog maar een klein aantal kaartjes nodig hebben om met alle activiteiten mee te gaan.

Maandag avond hebben we met het hele terrein een groot spel gedaan waarbij we verschillende grondstoffen moesten kopen zodat we huizen konden bouwen. De prijs van de grondstoffen veranderde echter de hele tijd waardoor we soms duurder uit moesten komen en soms goedkoper. Ons groepje echter zaten in het begin totaal niet op het spel te wachten om toch niet als spelbrekers rond te lopen hadden we besloten dat we niet zozeer gingen proberen om het spel te winnen maar eerder om alle huisjes te bouwen. Na onze eerste straat gebouwd te hebben hadden we alle grondstoffen voor de overige huizen opgeteld en met dit aantal zijn we naar de winkels gegaan. Elke keer wanneer we een van die stoffen vonden voor tien dollar tegenkwamen kochten we alles in één keer met de laatste grondstoffen voor op z’n minst een huis. Zo hadden we binnen een paar minuten alle grondstoffen bij elkaar en hadden we alles gebouwd, op dat zelfde moment liep het spel ten einde en kwamen we er achter dat we toch best fanatiek bezig waren geweest.

Dinsdag zijn we naar het Plaswijckpark geweest. Eerst moesten we het park zoeken met de GPS wat iets langer duurde door de verschillende opdrachten die we ondertussen wilde doen. Een voorbeeld, we moesten een hardloper aanmoedigen. We waren al drie tegen gekomen onderweg maar kregen elke keer niet fatsoenlijk de camera aan. Uiteindelijk kwamen we in een park uit waar een flat stond en in die flat stond een mevrouw te rennen op de loopband. Wat goed uitkwam voor ons, die moeite hebben met snel de camera aan te krijgen, deze hardloopster kon gelukkig niet wegrennen. Het is ons dus gelukt om een hardloper aan te moedigen, als ze naar buiten had gekeken waar wij stonden weten we zeker dat het er heel gek uitgezien moest hebben.
Na veel van deze stops zijn we uiteindelijk toch aangekomen in het park. Bij de balie waar we moesten betalen om naar binnen te komen werd Mand, één van onze leiding aangezien als gids wat meteen voor een waardig aantal rotopmerkingen voor de rest van de dag opleverde. Als we in de groep vragen wat we het leukste vonden kwam er over het algemene uit, het huis in de heuvel en de Kangaroetsjjj. De Kangaroetsjjj was de attractie die we als eerste tegen kwamen, hier werd je in een klein bootje naar boven getakeld en los gelaten waardoor je afgevuurd werd het water over. De leiding kwamen hierbij achter dat schommelen nog best leuk is, zeker als er vijf schommels in een kring naar elkaar toe staan en waneer je met zijn vijven tegelijk schommelt elkaar in het midden nogal pijnlijk ontmoet. Het eerste kwartier was dus al gevuld.

Hierna zijn we opgesplitst in drie groepen, de leiding, de Blijvers en ons de Verlaters. Met z’n vieren, Renske 1 en 2, Evelien en ik (Kim) zijn we nog een tijd op het meer in de waterfietszwanen geweest, met de watervaste camera we zijn nog steeds benieuwd wat we gefilmd hebben. Daarna zijn we begonnen aan een rondje park, waar we niet heel ver bij kwamen omdat we tegen een groep welpen opliepen die in ruil voor snoep de polonaise met ons wilden lopen zodat we weer een opdracht hadden. Hierna hadden we niet heel veel tijd meer over voor we weer gingen verzamelen dus hebben we het treintje rond het park gepakt. We waren langs heel veel leuke dieren gekomen en ik had er graag een aantal mee naar huis genomen, maar helaas is dat niet zo’n goed idee. Toen was het tijd om te verzamelen op een terras. Daarna zijn we met een groot deel van de groep (die te oud waren voor de skelters) naar Huis in de Heuvel gegaan. In dit huis waren er een paar hele grote klimrekken, waarin we met de leiding in geklommen zijn. Met heel veel lol en gelach vonden ik, Roos en Martijn dat de algemene groep te langzaam ging en zijn we de andere richting op geklommen. Toen we eindelijk een uitgang hadden gevonden vonden we de algemene groep op de trampoline. We voegden ons bij de groep op de trampoline en Martijn sprong iets te fanatiek waardoor Renske 2 voor de 2de keer haar broek scheurde.
Naar nog veel meer plezier kwamen we eindelijk terug aan op het terrein. Iedereen ging alle kanten op om voor zichzelf dingen te gaan doen en te gaan douche. Voor de tweede keer deze week ging ik proberen om het kampvuur zonder iets aan te krijgen. De eerste keer waren andere voor mij begonnen en lukte het niet. Nu begonnen Martijn en ik vanaf het begin, met takken, waxinelichtjes, uit elkaar geplozen tampons en een firestarter lukte het met één goede vonk, de uit elkaar geplozen tampons branden namelijk net zo snel als wasbenzine en door een goede opbouw was het in één keer gelukt.
Die avond kregen we ook nog visite, Sake en Daphne kwamen bij het kampvuur zitten.
Vandaag is het zwemdag.
Dit is het einde van de update.

Groetjes Kim


Woensdag 16 juli:

Hallo allemaal,

Maandag zijn we naar het centrum van Capelle a/d IJssel geweest, zodat de kinderen andere opdrachten konden doen voor het thema. Ze hebben geprobeerd een frietje te voeren aan een oud vrouwtje, een colafontein met mentos gemaakt, in tegengestelde richting van de roltrap af enz. Vanaf 19.30 uur was er door de kampstaf van het terrein het grote Ali Baba spel georganiseerd met bijna alle groepen. Het leek op Kolonisten van Catan en aangezien dat dat op ons thema leek, was het voor onze kinderen snel duidelijk wat ze moesten doen. Het was erg gezellig!

Omdat de kinderen zoveel opdrachten maandag hadden gedaan konden ze dinsdag naar Plaswijckpark. Daar hebben we geschommeld, skelter gereden, trampoline gesprongen, van de glijbaan geweest en gratis drinken gehad van een hele lieve medewerker! Het was een top dag. S'avonds lekker kampvuurtje gehad en Sake kwam op bezoek.

Vandaag gaan we lekker zwemmen en het wordt vandaag tropisch warm, dus dat komt helemaal goed!

Gr Martijn, Mandy, Marieke en de gidsen


  
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dinsdag 15 juli:

Hoi,
Wij hebben hier een paar foto's van ons kampterrein en een vrolijke leiding.
we hebben onze aan-elkaar-keuken gefotografeerd en onze heel opgeruimde tent. Ook onze favoriete activiteit hebben we gefotografeerd, namelijk de afwas :D. Tot slot staan wij er nog een keer geweldig op met de rest van de gidsen in de achtergrond.

Groetjes Renske 1 en Kim

  
 
Maandag 14 juli:

Onze eerste bijdrage aan de kampkrant van scoutcentrumrotterdam.nl ;
Hoi ik ben Gwen, de jongste en de kleinste gids van de ASG.
Ons thema is: Padvindsters van Catan.
We moeten in tweetallen in een Frietbeultje, dat is echt hartstikke krap en je zweet je kapot.
Wij willen in een ruime tent, maar daarvoor moeten we kaartjes verdienen voor een tent te “kopen” hout, schapen, graan, steen, en erts zijn de materialen. Die kan je verdienen door The Crazy 88 te spelen.
Misschien hebben een paar van jullie groepen ons wel geholpen met de vragen.
We kunnen ook andere dingen doen met de kaartjes,
je kan namelijk ook met de kaartjes naar een zwembad gaan of de leiding laten afwassen,
jammer genoeg hadden ze erbij gezet: maar één keer mogelijk.
Dit was mijn bericht! Wordt vervolgt…
Gwen Schilders.
    

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Zondag 13 juli 2014:
Hallo allemaal,

Hier het eerste bericht vanuit Capelle a/d IJssel. De meiden hebben super goed gefietst, om 15.00 uur waren ze al op t terrein. Renske 1 was er achter gekomen dat niet mee fietsen niet betekend dat je niets hoeft te doen.

De meiden zijn erg actief met het thema. Beide rondes hebben vandaag hun uiterste best gedaan om het slapen in de tent te verdienen en het is ze gelukkig gelukt, dus vanavond op z'n michelle's niet meer in een 'frietzak' te slapen! Vandaag ook de hindernisbaan over de plomp gedaan en ik kan jullie vertellen dat de meeste het niet droog hebben gehouden .

Gr Martijn, Mandy, Marieke en de gidsen — met Roos Lips, Mandy Cornelissen, Evelien Emmen, Kalina Dansen, Renske Willems, Martijn Dingjan, Renske de Meulder en Gwen Schilders bij Scoutcentrum Rotterdam.


 
  terug