Info

Teodorus van Touwen Ahum. Dus je wilt meer informatie over deze site, als ik het wel heb. Dat kan. Om je verder te helpen staat hieronder een boeiend stuk, al zeg ik het zelf.
Oh, voor ik het vergeet: Copyright informatie is hier te vinden. Als oudste en wijste persoon van deze site moest ik jullie daar op wijzen van de Auteurs.

Theodorus

 

Er waren eens...

Zo begint het sprookje over het ontstaan van deze site. Hoe dat allemaal in z'n werk ging vertellen we nog wel eens. Na ongeveer anderhalf jaar ontwikkelen en nadenken is de site nu open voor het publiek. Op het resultaat mogen we best trots zijn, of niet?
 
 

Doel

Naast dat Bambilië online een grappige informatieve site is die er (voor internet explorer gebuikers) goed uitziet, zit er wel degelijk een serieus doel achter:

In de afgelopen jaren zijn veel groepen gemengd gaan draaien. Vaak werd daarbij voor het Welpen of het Esta thema gekozen. Het Bambilië thema had een beetje een stoffig imago. Dat is jammer, want je kunt er veel mee. Zelfs een internet site zoals deze past in het thema! Deze site is dan ook deels bedoeld om Bambilië van dat stoffige imago af te helpen.

Verder is in de loop der tijden een hoop materiaal over Bambilië verschenen. In de ScoutShop zijn alleen de meest recente boeken te vinden (die we je overigens zeer aanraden). Het oudere materiaal bevat echter een hoop leuke achtergrond informatie. Via deze site willen we die achtergrondinformatie toegankelijk maken voor alle Kabouters in Nederland en hun leiding. Ook hopen we met nieuwe verhalen over Bambilië te komen.
 
 

Boeken over Bambilië

De volgende boeken over Bambilië kun je bij de ScoutShop aanschaffen:

  • Dorinka en Andere Verhalen. Het grootste verhaal in het boek gaat over de belevenissen van Dorinka, een kruidenvrouw die in Bambilië is gaan wonen. Van de "andere verhalen" staan er een aantal op deze site.
  • Handboek Kabouters. Een handboekmet een hoop informatie over leidinggeven. Daarnaast bevat het veel informatie over het Bambilië-thema en een aantal kant en klare opkomsten. Een must voor alle Kabouterleiding, dus!
  • Het Bamboek. Dit boek is bedoeld voor de Kabouters zelf. Het vertelt een verhaal over hoe Tante Roos en de tweeling verzeild raken in Bambilië. Daarnaast veel informatie over de plaatsjes in Bambilië.

 

Bedankt!

De volgende personen of instanties willen we graag bedanken:

  • ..

 

Mail

Voor vragen en aanvullingen kun je mailen met Bambilie@ScoutNet.NL. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk antwoord.
 
 


Home - Landkaart - Avonturen - Verhalen - Liedjes - Spelletjes - Opkomsten - Links - Info

© 2000-2005, Bambilië online.
Niets van deze website mag worden overgenomen zonder toestemming van de auteurs.
Laatste wijziging: 6 januari 2005