De Bevers zijn de jongste speltak van Canisiusgroep Scouting Kloosterzande, wij zijn een gezellig gemengd groepje van jongens en meisjes, allemaal tussen de 5 en 7 jaar oud. Ons verhaal speelt zich af in het dorpje Hotsjietonia, waar we samen met andere Bevers in een veilige omgeving spelenderwijs leren samen te werken onder leiding van deskundige, maar vooral hele gezellige leid(st)ers. 

 

De Bevers kunnen hier lekker hun fantasie gebruiken, het gebruik hiervan past helemaal bij het vernieuwde thema en draagt bij aan hun ontwikkeling. Zij worden hierbij geholpen door verschillende themafiguren, de bewoners van Hotsjietonia. Het hoofdfiguur is Stuiter een 6-jarig kind. Hij is dol op spelletjes en houdt ervan om lekker actief bezig te zijn, maar even rustig knutselen en wat drinken past ook helemaal bij hem. Stuiter staat dan ook op het nieuwe speltaklteken van de bevers.

Wij gaan nog niet op zomerkamp, maar blijven weleens een nachtje slapen, dat is al spannend genoeg, en vallen we lekker in slaap terwijl Noa ons iets voorleest. En als je heel stil bent, kun je de hond horen snurken, of is het de leiding?

Elk figuur uit Hotsjietonia heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en eigenschappen. Zo gaan de bevers de ene keer een spelletje doen met Stuiter en de andere keer koken met Rozemarijn of het bos in met Bas Bos. Door de verschillende figuren hebben de bevers een gevarieerd programma-aanbod, zodat ze elke week een ander spannend programma aangeboden krijgen.

 

Wil je keertje kijken waar we spelen? Je vindt ons iedere zaterdag van 10.00 uur tot 12.00 uur  bij het scoutinggebouw. Als je er dan toch bent kun je net zo goed gezellig meedoen om te kijken of het iets voor je is.

 

Voor alle vragen over de bevers, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.