Het rimboeverhaal

Zoals op de hoofdpagina al verteld is is het spel van de welpen gebaseerd op het "Junglebook". dit wil zeggen dat de meeste dingen die wij doen in het teken van het jungleboek staan. De leiding van de welpen hebben allemaal een naam van een van de figuren uit het Jungle boek. De meeste mensen kennen het Jungleboek als een Disney film, maar het originele verhaal is ooit geschreven door Ruyard Kipling. Dit verhaal gaat over geschiedenis van een kleine jongen, die in India samen met een echte wolvenhorde leefde. De jongen heette Mowgli en was het zoontje van een houthakker.
Hieronder volgt een korte samenvatting van het verhaal volgens Ruyard Kipling.


Toen Mowgli nog maar net kon lopen, ontsnapte hij aan een tijger genaamd Shere Khan en kwam in een wolvenhol terecht. De wolven die daar woonden besloten hem met hun eigen jongen groot te brengen. Vader en moeder wolf (die hem verzorgde zolang hij nog te klein was om zijn eigen voedsel te vinden en zelf op jacht te gaan) behoorde tot de Sioniehorde die werd geleid door Akela, de oude en wijze grijze wolf. Mowgli leerde erg veel van vader en moeder wolf en de vier jongen, de welpen. Er waren ook andere dieren die hem veel leerden: de beer Baloe en de panter Bagheera.

Bagheera leerde Mowgli hoe hij moest jagen en doden en ook alles over het buitenleven en het verkennen in de rimboe. Baloe was een slaperige dikzak, die alle junglewetten en ook de wachtwoorden van de dieren op zijn duimpje kende. Hij leerde ze allemaal aan Mowgli en dat kwam hem goed van pas toen hij in moeilijkheden kwam met de Bandarlog, het apenvolk. Baloe en Bagheera riepen toen de hulp in van de slang Kaa en na een zware strijd slaagden zij erin Mowgli te bevrijden.

Mowgli beleefde vele avonturen en hij doodde ook de tijger Shere Khan, die hem veel kwaad had gedaan. De huid van Shere Khan spreidde hij uit op de raadsrots, waar alle wolven samen kwamen om te vergaderen over het werk in de horde en om plannen te maken voor de toekomst.