Keet Kleur en fotospeurtocht

02-06-18

Afgelopen opkomst hebben de bevers bezoek gehad van Keet Kleur. De bevers hebben samen met Keet Kleur allerlei spelletjes die met kleuren te maken hebben gedaan. Zo moesten ze zo snel als ze konden naar verschillende kleuren naar toe rennen, hebben ze kleurenmix (iedereen is een kleur, als jou kleur wordt genoemd moet je van plek wisselen) gedaan, zochten ze voorwerpen in bepaalde kleuren en speelden ze een potje 'ik zie ik zie wat jij niet ziet'. Als de bevers nog twee opkomsten met kleuren doen, kunnen ze de Keet Kleur Badge verdienen.

Na de opkomst was het tijd voor een fotospeurtocht. Omdat de kerk 90 jaar en de parochie 110 jaar bestaat, was er een speurtocht uitgezet. We moesten allemaal letters zoeken, die uiteindelijk een woord vormden: kerkfeest! Na de speurtocht hebben de bevers nog even lekker gespeeld en mochten ze meedoen met een kleurplatenwedstrijd. Hierna mochten we patat en broodjes knakworst eten in de pastorie! Het was een leuke en vooral lange dag!

Dierenopkomst

19-05-2018

Vandaag stond de opkomst in het thema van dieren. De bevers hebben allemaal spelletjes gedaan die met dieren te maken hebben. Zo begonnen we met kuddehoeden, waarna we een beverversie van Weerwolven van Wakkerdam hebben gespeeld. Vervolgens werden de bevers getrakteerd op een cakeje door de leiding omdat er twee jarig zijn geweest. Als afsluiter hebben we nog olifantentikkertje gespeeld. Al met al een hele gezellige opkomst!

Installeren

21-04-2018

Vandaag hebben we de nieuwe bevers geïnstalleerd! De dag begon met een potje Levend Stratego, maar na een beker limo kwamen al snel de eerste ouders aan. Hiermee hebben we nog poortjesbal gespeeld totdat het echt tijd was voor het installeren. Eerst werd er uitgelegd waar alle symbolen voor staan die we tegenkomen zodra we iemand installeren, maar al snel volgde de eerste installatie, met nog drie erachteraan. Na afloop was er nog even tijd om Hollandse Leeuwen te spelen tot iedereen weer naar huis ging. Maar, we zijn nu weer 4 bevers sterker! Hoera, hoera, wat zijn we blij. Want nu horen jullie er ook bij!

Speurtocht

12-05-2018

Vandaag hebben de bevers een speurtocht gelopen. En niet zomaar één! Deze was namelijk uitgezet door een van de oudste bevers. Vooraf hebben we nog even Hollandse Leeuwen gespeeld. Daardoor had de oudste bever een voorsprong en kon hij alvast beginnen met pijlen tekenen. De rest volgde al snel en door alle pijlen te volgen zijn ze hem achterna gegaan. Onderweg waren er ook nog een paar opdrachten, zoals "spring 3x" of "ren een rondje". Na afloop kwamen we hem weer tegen bij een grote speeltuin. Hier hebben we even wat gedronken en 'man overboord' gespeeld. Daarna zijn we teruggelopen naar het scoutinggebouw en hebben we afgesloten. We hebben ons erg vermaakt!

Westland Scouting Spektakel

14-04-18

Dit weekend was de WSS, het Westland Scouting Spektakel. Bevers uit het hele Westland kwamen bij elkaar om allemaal spelletjes te doen. We begonnen met een toneelstukje waarin twee mensen op vakantie wilden, maar geen andere talen spraken. Daarna werden de kinderen verdeeld in groepjes en speelden ze in allerlei Europese landen spellen zoals pizzadoos-estafette in Italië, zaklopen in Nederland, stippendans in Griekenland, bierpullenrace in Duitsland, stoorzender in Spanje en nog veel meer. Ook mochten de bevers op een springkussen springen en hebben ze broodjes boven het kampvuur geroosterd. Na alle spelletjes was er weer toneel. De twee mensen hadden gezien dat het helemaal niet nodig is om andere talen te spreken, de bevers hadden namelijk ook geen taal nodig om plezier te maken. Aan het eind hebben de bevers nog een evenementenbandje gekregen die ze op hun blouse mogen naaien.