Kampvoorbereiding

12, 19 en 26 januari 2018

De explorers zijn de afgelopen weken hard bezig geweest met het plannen van hun zomerkamp. Met elkaar schreven ze de doelgroep, hun wensen en pijnpunten op. Daarna was het tijd om met elkaar en met heel veel memoblaadjes activiteiten voor het kamp te verzinnen. Toffe activiteiten zoals raften en een kastelenrace stelden ze voor. Nu nog het programma in elkaar zetten!

 

Halloween bij de WE

Vanavond hebben de explorers een halloweenopkomst gehouden. De meeste waren verkleed gekomen. Ze hebben pompoenen uitgesneden en een enge film gekeken. Zie hier het resultaat.

Hier een stukje over explokamp 2017

 
De explorers zijn dit jaar op expeditie geweest naar Frankrijk. Dit was een leuke nieuwe uitdaging, want ze zijn niet eerder in het buitenland op kamp geweest. We kampeerde op Jambville, één van de weinige scoutingterreinen in Frankrijk. Op weg naar het terrein genoten we van een mooie heuvelachtige landbouwomgeving. Op het terrein bevonden zich oude Ruïnes en een chateau. Ook was er een kapelletje waar soms kerkdiensten werden gehouden. 
 
Tijdens het kamp zijn de explorers flink uitgedaagd. Ze hebben veel gewandeld met de Hike en met een zelfbedachte speurtocht door Cergy Pontoise. De Franse taal maakte het er niet makkelijker op om de weg te vinden. Ook in Parijs hebben ze veel kilometers afgelegd. Gelukkig kozen ze zelf voor een welverdiend dagje zwemmen en hebben ze uit kunnen rusten bij een heerlijk Italiaans restaurant in Parijs.
 
Een groot deel van het programma hebben de explorers zelf in elkaar gezet. Met een beetje hulp van de leiding. De explorers hebben zelf bedacht wat ze iedere dag wilde eten en de boodschappenlijsten opgesteld.
 
Leuke weetjes:
- In Cergy-Pontoise is er een ijscoman speciaal voor ons gestopt, zodat we een ijsje konden kopen. Ook kregen we allemaal een ouderwets stukje kauwgom met een tattoo
- Er waren veel Fransen op het terrein. Toen Yvette één keer selfie riep kwamen ze allemaal op haar afgerend. 
- We hebben armbandjes en dasringen geknoopt. Dat is moeilijker dan je denkt in het donker.
- Veel explorers waren voor het eerst in Parijs/ in de metro.
- We hebben in de stad cadeaus gekocht voor €1, maar toch stiekem strijd om het leukste cadeau te winnen.
 
Naast alle activiteiten hebben we natuurlijk ook veel lol gehad. We hebben nu al zin in volgend jaar!

Installatienachtje 2017

We hebben onze nieuwe explo's geïnstalleerd maar daarvoor hebben ze wel eerst de sloot moeten trotseren, ze hadden alleen een slackline en armspieren. Vervolgens had Romy nog een posten spel in het (voormalig) gekkenbos. Hier moesten ze op zoek naar hun verloren hond Takkie. Ook hadden de oudste explorers een trampolinepark geregeld waar we lekker hebben kunnen springen.

Jota-Joti WE

Vrijdag 20 oktober hadden de explorers van de WE een Jota-Joti opkomst. De explorers van de scouting Wassenaar van Obdam deden ook met onsmee. Samen met wat hulp van ervaren scoutingleden bouwden we de hoge toren en een klimtoestel. We deden verschillende uitdagende activiteiten. Naast ontdekkende en creatieve activiteiten was er ook een escaperoom in de kerk. Ook hebben we veel contact gezocht via het chatnetwerk van Joti.