Info Scouting Honselersdijk

Al ruim 70 jaar streven wij er naar om leuke opkomsten te bieden voor de jeugd van Honselersdijk. Daar zijn we reuzetrots op.

Door een gevarieerd activiteitenprogramma aan te bieden, proberen we de kinderen te stimuleren zich te ontwikkelen op verschillende gebieden, zoals: samenwerking, zelfstandigheid en vriendschap. De opkomsten spelen zich voornamelijk af rondom en in het gebouw dat wij van de kerk huren: de Kom-In.

Scouting Honselersdijk heeft zo’n 80 leden. Hiervan zijn ongeveer 26 leden en vrijwilligers actief bij het geven van leiding aan de speltakken, bestuur, Pr of staan klaar om klusjes te doen. We zijn een hechte Scoutinggroep!

Naast de wekelijkse opkomsten, doen we mee aan verschillende acties om geld op te halen, zetten wij ons in voor de jeugd van Honselersdijk en sluiten we het seizoen altijd af met een gezellig zomerkamp. Sommige groepen gaan tussendoor zelfs nog een extra weekendje kamperen!

Scouting wordt gerund door vrijwilligers, op bestuurlijk en op uitvoerend niveau. De leiding van iedere speltak is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de speltak. De leiding organiseert bijvoorbeeld de opkomsten, maar ook kampen en andere speciale activiteiten.