16 december 2017

Het was een knusse opkomst met zes scouts. We begonnen met 'Wak in het ijs'. Een spel waarin je moet proberen dat anderen uit de kring in het 'wak' vallen. Er werd heel wat geduwd, getrokken en gelachen. Daarna deden we het oorverdovende 'Balonnenspel'. Ieder team kreeg een aantal balonnen met opdrachten erin. Door de balon te laten knallen, konden de scouts de opdracht eruit halen en uitvoeren. Er werden kerstliedjes gezongen, sokken verzameld en ABC's van steden opgenoemd. Hierin waren sommige scouts heel creatief. Die creativiteit konden ze goed gebruiken in het volgend spel: improvisatietheater. In groepjes van vier improviseerden ze erop los met door het publiek bedachte relaties, voorwerpen en plaatsen. Heel erg leuk.

9 december 2017

Oei, wat is het koud. Maar we openden toch buiten, want in de Kom-In stond het helemaal vol met kerstspullten voor de kerstmarkt van zondag. De scouts hadden wel zin in een spel en de meeste stemmen gingen op voor '10 tellen in de rimboe'. Een spel met verstoppen en rennen en van dat laatste kregen we het wel lekker warm. Daarna stond op zolder alles klaar om lekker een filmpje te kijken. Chips en limonade erbij en iedereen zat ingespannen te kijken naar avonturenfilm Jumanji. Loopt de film goed af? We weten het nog niet, want het tweede deel kijken we op 23 december na de kerstgourmet. Het blijft nog even spannend.

Scoutskamp 2017

Zaterdag 8 juli kwamen we aan op het kampterrein in Loenen. We kwamen erachter dat er geen normale wc was en geen douche…:( De komende dagen werden gevuld met de hike. We zijn aan het einde van de eerste hikedag blijven slapen op een ander kampterrein. Na de hike mochten we meedoen aan de escape-tent. Dat was heel erg leuk, je zat met je groepje in de tent en moest er uit zien te komen door middel van het oplossen van puzzels en het kraken van codes. Wij vonden het erg leuk! In het midden van de week gingen we gelukkig naar het zwembad, even schoon worden :)
Er was ook een regendag, die dag kwamen we door in de tent lekker spelletjes te doen en te chillen.
De volgende dag zijn we naar het klimbos geweest, erg leuk! Vrijdagavond was natuurlijk de bonte avond en omdat het hele kamp al in het thema van tv-programma’s stond, ontbrak het ‘ik hou van Holland’ spel natuurlijk niet. We werden allemaal in teams verdeeld en kregen allemaal 1 bekende Nederlander die het team leidde. We deden verschillende spellen en tussendoor natuurlijk de acts.
Het was een geslaagd kamp!