Stoeien!

03-02-2018

De hele ochtend en middag regende het buiten. De meeste welpen hadden de hele dag al binnen gezeten. Vol energie en met zin kwamen ze aan bij de scouting. Vanwege de regen, had de leiding een activiteit voor binnen gepland. Lekker stoeien en bewegen! Na de opening kreeg ieder nest een hoek in de zaal aangewezen. In het midden van de zaal stond een vierkant getekend met daarin vakken met de namen van de nestkleuren erin. Eén voor één schoof een nest een dienblad richting het vierkant. Kwam het dienblad op het vak van een ander nest, dan kregen zij 30 seconde de tijd om de welpen uit het andere nest in hun eigen hoek te krijgen. Soms werden er nesten helemaal leeg geroofd, of bleef er één welp over. Andere nesten bestondne ineens uit 15 welpen.

De leiding won de eerste ronde. Na een korte drinkpauze was het tijd voor een tweede potje. De vier jongste meisjes mochten hun team samenstellen. Halverwege de ronde legde de leiding het spel stil. Ze voegde twee teams samen en in deze team speelden de welpen trefbal. De middag werd afgesloten met een heel spannend trefbalpotje. Alle kinderen tegen de leiding!

 

Inbraak in de Kom-In

20-01-2018

O nee... Wat hoorden de welpen nu? Vannacht was er ingebroken in de Kom-In. Alle spullen uit de bever-, welpen- en scoutskast lagen overhoop en het ergste van alles volgens de kinderen: de snoepjes waren gestolen! Die wilden de welpen natuurlijk erg graag terug en daarom gingen zij op onderzoek uit. De kans was groot dat een van de explorers of hun begeleiding de dader was, aangezien zij als laatst in de Kom-In waren geweest. Toevallig waren de explorers vanavond in de Wollebrand, dus werd onze opkomst ook daar gehouden.

De welpen gingen op pad met een lijst met alle verdachten, de mogelijke tijdstippen van de diefstal en de manier waarop dit gedaan kon zijn. Bij iedere verdachte kon een spel gespeeld worden. In ruil voor het goed uitvoeren van het spel kregen de kinderen belangrijke informatie over de diefstal. Op deze manier bleven steeds minder opties over, totdat de dader aangewezen kon worden en het snoep terug werd veroverd!

Tussendoor werd een lekker broodje knakworst gegeten. Ook belden de welpen met kenissen van verdachten om hun alibi te controleren. Deze spannende, modderige avond werd afgesloten met een potje slingertikkertje en uiteraard een snoepje.

Sportieve start van 2018

06-01-2018

 

Bij de welpen van Scouting Honselersdijk vond een sportieve start van het jaar 2018 plaats. Het was namelijk tijd om knotshockey te spelen! In teams van 5 à 6 welpen probeerden zij de bal in het goal van de tegenstander te slaan. Wanneer dat lukte, moesten de tegenstanders aan de kant en begon de stijd tegen een ander groepje. Nadat alle teams een aantal keer tegen elkaar gespeeld hadden, werd het nog spannender gemaakt: de jongens en de meisjes moesten tegen elkaar! 

Nadat de welpen bij waren gekomen in de limonade-pauze werd de opkomst afgesloten met pionnenroof. Of, zoals de kinderen dit vaak noemen: 'politie en boef'. Ook hier speelden de meisjes en jongens tegen elkaar.

Hoewel het erg spannend was tijdens de spellen, wonnen de jongens! Maar.. complimenten aan de dames die in de minderheid waren!

Nieuwjaarsborrel met nieuwe welpjes

13-01-2018

Het scoutingseizoen is alweer een paar maanden bezig en daarom zijn er weer een hoop nieuwe leden bij gekomen. De nieuwe welpen werden vandaag dan ook geïnstalleerd, zodat iedereen er officieel bijhoort. Met deze nieuwe leden werden de nesten helaas te groot en daarom was dit een mooie gelegenheid om een extra nest te vormen: nest oranje. In deze nieuwe vijf groepjes werden bij de verschillende posten allerlei scoutingtechnieken geoefend en belangrijke veiligheidsregels geleerd. Zo leerden de welpen:

- de paalsteek knopen
- een schuilhut te maken van alleen een zeiltje, touw en haringen
- hoe in een GPS een coörinaat ingevoerd moet worden en hoe je daar dan komt
- wat de 'vuurdriehoek' inhoudt en hoe je veiligheid creëert bij een kampvuur
- hoe een strippenkaart werkt

De oudste welpen (de helpers en gidsen) konden de jongere welpen al goed helpen doordat zij al vaker geoefend hadden. 

Daarna was het tijd voor in de installatie-opdracht voor de nieuwe welpen. Tussen twee bomen was een lange slackline gespannen waar zij overheen moesten 'klimmen' als een hangend aapje. Op deze manier moesten ze van de ene boom naar de andere boom komen zonder de grond te raken. Dit was nog best zwaar! Nadat dit iedereen gelukt was, mochten de nieuwe leden zich aankleden in hun groene blouse en de welpenwet opzeggen. Om deze groepsuitbreiding te vieren speelden we met iedereen (ook de ouders!) Joris & De Draak.

Aansluitend aan de opkomst was het een gezellige bijeenkomst van leden, ouders, broertjes en zusjes op de nieuwjaarsborrel. De hapjes, drankjes, spellen, marsmallows en het kampvuur vielen goed in de smaak en beloven een mooi 2018 bij Scouting Honselersdijk!

 

Kerstopkomst

23-12-2017 

Vandaag stond al helemaal in het teken van de feestdagen en daarom draaien de bevers, welpen en explorers hun opkomst samen. Verdeeld over groepjes speelden zij het waslijnspel. Hiervoor was een waslijn gemaakt waaraan allerlei spellen/activiteiten hingen waaruit gekozen kon worden. Zo konden de kinderen bijvoorbeeld kerstbingo spelen, een klein kampvuur maken of een kerstkaart knutselen. Als het spel goed gedaan was, verdiende het groepjes een kerstbal. Het was natuurlijk de bedoeling om zoveel mogelijk kerstballen te verzamelen binnen de tijd! 

Ondertussen was de leiding druk bezig met het klaarzetten van een heleboel hapjes voor de bekende Kerst High Tea! Met hulp van de explorers en leiding was er voor iedereen wat lekkers te vinden: koekjes in alle vormen en maten, (cup)cake, stukjes pizza, bananen-chocolade-lollies, pindarotjes en zelfs ananas voor de gezonde afwisseling. Naast dat er ontzettend genoten werd, was het heel gezellig om zo met elkaar te kunnen kletsen aan tafel. Wat ons betreft een mooie afsluiting van het jaar en een goed begin van de vakantie!