Print

Zaterdag 30 oktober 2010

Vandaag gingen we in Peking op zoek naar de dief van de Nachtegaal. We werden welkom geheten door allerlei inwoners van Peking. Bij hun voerden we eerst een opdracht uit en daarna kreeg je een aanwijzing wie de dief was. We mochten bij juwelier Ring Anh een ketting rijgen, bij visboer Sting Bah vis vangen en bij de Jade prinses netjes een mars opeten. Verder maakten we in het restaurant van Tjap Tjoi een Mandarijn mandarijntje en we maakten een Ying Yang bij Filo-Zoof. Nadat we alles hadden gedaan gingen we op een poster de dader zoeken en net toen we even zaten uit te rusten liep er een verdacht persoon buiten. We gingen er achteraan en het was de dief. Het was een arme man die de Nachtegaal had gestolen voor zijn zieke dochtertje. De Jade prinses was ook de kwaadste niet en nodigde de man uit om met zijn dochtertje in haar paleis te komen wonen, eind goed, al goed.

Zaterdag 23 oktober 2010

Jammer genoeg waren er vandaag niet zo heel veel kabouters om te helpen zoeken naar de dief van de Nachtegaal van prinses Jade. Maar we gingen toch met volle moed aan de slag. We speelden levend Mikado. Als een volkje een stok met een gouden band had dan hoorde daar een opdracht bij. De eerste opdracht was een loempia estafette. Met stokjes werden er loempia's opgediend. De volgende opdracht was een chinees geheimschrift, en tot onze verbazing was de oplossing een aanwijzing. De dief van de nachtegaal is schijnbaar naar Peking gevlucht, dan moeten we daar verder zoeken. De laatste opdracht was het maken van een lantaarntje, ze werden erg leuk maar het duurde vrij lang en dus was er geen tijd meer op de laatste twee opdrachten te doen. Driemstein had het Mikado spel gewonnen en Shan trakteerde nog voor haar verjaardag. Het was een leuke middag.

Zaterdag 16 oktober 2010

Zoals al aangekondigd gingen we vandaag naar China. We maakten de lange reis met de Orient Express. In Peking aangekomen gingen we naar het Jade Paleis om de Jade prinses te ontmoeten maar zij was erg verdrietig. Haar nachtegaal was gestolen. Natuurlijk beloofden we haar dat we zouden helpen zoeken. Maar eerst gingen we china beter leren kennen. Dit deden we door memory met allerlei dingen uit China. Daarna liepen we een estafette met kleine stapjes. De speurders moesten natuurlijk ook nog wel weten hoe een nachtegaal eruit ziet en klinkt en dus deden we een vogelgeluiden kim. Daarna maakten we een echte chinese sate, maar wel met lekkere spekjes en terwijl het logboek werd gelezen aten we die met een glaasje limonade op. Als laatste zongen we nog een heleboel chinese liedjes. Volgende week gaan we op zoek naar de nachtegaal.

Zaterdag 9 oktober 2010

Het was vandaag overvliegen van de oudste kabouters. Zij hadden dus ook het programma verzonnen en er kwamen allemaal gouwe ouwe voorbij zoals pictionary, rietjesspel, Hollandse leeuwen, fopbal en spons,water en vuur. Ook was er weer veel te snoepen met snoep en koek happen. We leerden ook nog een nieuw spel, hiervoor moest je proberen te ontdekken welk kleur kaartje je tegenstander had zonder de kleur van je eigen kaartje prijs te geven. Om half 4 kwamen de padvindsters, zij vlogen de oudste kabouters over met een echt vliegtuig, je mocht echter alleen mee als je een vliegticket had. Het was een leuke miiddag.

Zaterdag 2 oktober 2010

Omdat het bijna dierendag was deden we vandaag allemaal spelletjes met dieren. De nieuwe meiden werden eerst over de volkjes verdeeld. Daarna kregen de volkjes een toto formulier met daarop de namen van dieren en wat voor soort spel het was. Ze moesten hierop invullen wie ze dachten dat het spel ging winnen. Toen begonnen we met het eerste spel. Dit was rietjesspel maar dan met blokjes kaas die in een mand gelegd moesten worden. Daarna kreeg iedereen een salamanderstaart en was het de bedoeling dat je die bij een ander afpakte. Het volgende spel was een reukkim, want honden kunnen goed ruiken. Er was nog tijd voor één spel. Met een olifantenslurf moesten de kabouters erwten overbrengen van het ene schoteltje op het andere. Na elk spel werden de toto punten verdeeld. Als je goed had geraden wie het spel zou winnen kreeg je er nog 2 punten bij. Het was een gezellige middag.

Zaterdag 25 september 2010

Vandaag was onze jaarlijkse wervingsdag voor kabouters en welpen. Voordat de kinderen om 2 uur kwamen was er al een heleboel werk verzet. Na de opening kon iedereen kennis maken met allerlei aspecten van scouting door de verschillende posten af te gaan. De touwbrug was wel het meest spectaculair. Ook marshmellow roosteren en een kompaspuzzel oplossen waren echte scouting dingen. Natuurlijk was er nog veel meer te beleven en werd het feest compleet gemaakt met chips en limonade. om 4 uur was de leuke middag alweer afgelopen.

Zaterdag 18 september 2010

Vandaag hadden we een heel gezellige en feestelijke opkomst want we hadden pannenkoekenfeest. We begonnen pas om 3 uur. Eerst speelden we een renspel waarbij elk pannenkoekversiersel zo snel mogelijk in de pan moest zijn, als dat lukte dan mocht je je pannenkoek versieren. Daarna gingen we naar binnen en mochten de volkjes aan een kleurplaat beginnen. Het eerste volkje mocht gelijk weg voor de speurtocht, ze kregen een stuk kaart mee. Op de eerste post moesten ze stukken van een boodschapbriefje in geheimschrift zoeken. Op de volgende post konden ze door de prijs van boodschappen goed te raden geld verdienen om in de AH hun boodschap te halen. Op de laatste post moesten ze nog met "eieren" een parcours afleggen. Terug in het clubhuis mocht iedereen een pannenkoek bakken en daarna werd de tafel feestelijk gedekt en kon het grote smulfestijn beginnen. Het was een hele leuke middag.

Zaterdag 11 september 2010

Vandaag was de jaarlijkse rommelmarkt. Nadat de leiding en explorers om half 8 begonnen waren met alles klaar te zetten, druppelden vanaf 9 uur ook de andere scouts het kerkplein op. Om half 10 konden we beginnen met verkopen. Het was, zeker ook door het mooie weer, een groot succes. Er was veel mooie rommel maar ook boeken en leuke kadootjes. Verder werd er ook nog etenswaar verkocht en was er enveloppensport. Natuurlijk brachten de taarten en de mossels ook veel geld op. Om 12 uur werd alles weer ingepakt en was het een heel goed resultaat.

Zaterdag 4 september 2010

Na een lange vakantie begonnen we vandaag weer met de Scouting. We hadden het gelijk druk want we gingen de postbode helpen die een hele vakantie hard had moeten helpen en vandaag daarom een vrije dag had verdiend. Eerst hielpen we in het sorteercentrum waar pakjes zo snel mogelijk in de postzak gegooid moesten worden maar niet nadat we eerst een hele hindernisbaan hadden afgelegd. Bij het volgende spel gingen we met de postzak zaklopen. Hierna begon het echte werk, de post moest zo snel mogelijk op het goede adres afgeleverd worden. We dronken wat en Kimberley trakteerde voor haar verjaardag. Hierna was er voor elk volkje een brief in geheimschrift. Als laatste spel was er nog een puzzel van een postbode en toen werd er nog van alles uitgedeeld, herinnneringskranten van Scouts2Day, top en supersellers insignes van de loterij en bijbehorende kadootjes. Toen was het al weer half 4 en was het al weer afgelopen.

Zaterdag 3 juli 2010

Nadat het een hele week mooi weer was geweest, ging het precies om 2 uur regenen, en er stonden waterspelletjes op het programma. Aangezien het nog steeds wel warm was en het niet hard regende gingen we gewoon door met het programma. Eerst moesten de kabouters met een fles water tussen hun knieëen lopen en zo het water in een teil leeg laten lopen. Daarna kwam er een spel wat eerst moeilijk leek, maar toch mee viel, ze moesten ballonnen gevuld met water tussen hun voeten klemmen en liggend op hun rug doorgeven. Bij het volgende spel werd er water overgebracht met een spons en iedereen werd steeds natter. Bij de dienblad estafette werd iedereen zeker nat en als laatste speelden we het spel sponstikkertje. Ondertussen regende het echt door en gingen we maar naar binnen. Gelukkig had iedereen een handdoek en droge kleding bij zich en sloten we het programma nog af met het zingen van wat liedjes.

Zaterdag 26 juni 2010

Vandaag hadden we een speurtocht. De ring van Neptunes was gestolen door de rode zeeduivel. Als we de rode haren volgden dan vonden we de ring misschien terug. Onderweg waren er allerlei posten die met water te maken hadden. Zo moest je proberen zo snel mogelijk je teil leeg te "sponzen". Er was een ijsje van Sam en een puzzel met visjes. Ook mochten de kabouters een hengeltje maken van een soepstengel en een dropveter. In het clubhuis mocht iedereen een Spong- Bob maken. Bij elke post was een stuk van een kaart te verdienen. Al die stukken samen vormden de plaats waar de ring lag. Neptunes zelf was aanwezig om de ring in ontvangst te nemen en als dank mogen we volgende week waterspelletjes komen doen.

Zaterdag 19 juni 2010

Vandaag was het kabouter/ welpenspeldag in Brouwershaven. We vertrokken al vroeg. Na de opening werden alle groepen in vieren gedeeld. Iedereen ging op een andere plek spelen. We speelden allemaal spelletjes met het thema 100. Na 3 kwartier spelen schoven de groepen een plek op zodat je na 4 keer spelen overal een keer geweest was. Er waren allerlei verschillende spelletjes. Jammer genoeg konden door het koude weer de waterspelletjes niet helemaal doorgaan. Tussen de middag aten we gezamenlijk onze boterhammen op en daarna speelden we verder. Aan het eind moesten alle aanwezige kinderen het cijfer 100 vormen en gingen we zo op de foto, er was ook voor iedereen nog een badge, het was een geslaagde dag.

Zaterdag 12 juni 2010

Vandaag hadden we een tripje naar luilekkerland. We deden allemaal spelletjes met snoep. Het was een postenspel. We hadden koekhappen en natuurlijk Piet Noot. Maar ook het nieuwe spelletje 3 op een rij  was heel leuk. Verder mochten de kabouters naar snoep vissen en een kaakje versieren. Het snoep memory was moeilijk maar leuk. We dronken nog wat limonade en lazen van nog heel veel keren het logboek en toen was het al weer tijd om naar huis te gaan.

Zaterdag 5 juni 2010

Er waren vandaag niet zo heel veel kabouters maar het was prachtig weer en ideaal weer om hutten te bouwen. De kabouters gingen in groepjes aan de slag met stokken, touw, tafels en wat ze nog meer konden vinden. Toen de hutten klaar waren werd er lekker limonade gedronken in de hut en daarna mochten de kabouters in geheimschrift elkaar brieven schrijven. Ook leerden ze nog wat een staartje, straatje, praatkring enz. was. Daarna leerden de meiden nog een platte knoop en een mastworp. Het was al weer tijd om de hutten op te ruimen maar tijdens het opruimen kregen we nog een lekker iijsje van Mariëlle. Het was een gezellig middag.

Zaterdag 29 mei 2010

Vanwege het 100 jaar bestaan hebben zijn we bij Scouting Bru een weddenschap aangegaan om aan het eind van het jaar 100 records te halen. Vandaag begonnen we met deze records tijdens de opkomst. Vanaf vandaag kunnen de kabouters voor het begin van de opkomst proberen een record te halen. Er waren diverse records zoals damstenen stapelen, geblinddoekt op één been staan, op één been zolang mogelijk op een blik staan en een zo lang mogelijk ring uit een krant knippen. Hopelijk gaan na deze eerste aanzet de kabouters nog veel records verbreken.

Zaterdag 22 mei 2010

Vandaag was het kliekjesdag. We hadden nog wat spelletjes en een knutsel over van het kamp. We begonnen met 2 spelletjes buiten. Er was een lijn van 5 meter daar konden alle kabouters net op. Een eind verder was een lijn van 4 meter. Op piauw rende iedereen er naartoe, paste je er niet meer op dan was je af. De volgende lijn was maar 3 meter lang enzovoort. Wie bleef er het laatst over. Bij het volgende spel stond iedereen met de ogen dicht in de kring. Iedereen kreeg een tikje op de rup maar eentje kreeg ook een stukje plakband, op piauw moest je proberen te ontdekken wie het plakband had, wist je het dan moest je gaan zitten. Als degene die het plakband zelf op de rug had dit wist dan moest ze dit zeggen. We gingen nu naar binnen om een lantaarn te maken. Daarna deden we nog een spel buiten. Iedereen zat in de kring, één had een bezemsteel vast, ze noemde een naam en liet de steel los. Als je hem op tijd kon vangen mocht je weer gaan zitten anders moest jij in het midden. Ondertussen was het al half 4 en gingen we naar huis.

Zondag 16 mei 2010

Ondanks dat we mochten uitslapen waren de kabouters al weer vroeg wakker. Traditioneel was er ook deze keer ontbijt op bed met allerlei lekkere dingen. Nadat iederen was aangekleed gingen we beginnen met het programma. Gisteren waren we al tot de conclusie gekomen dat de ketting compleet was. Alle 100 kralen zaten eraan. Het werd tijd dat Shanti kwam zodat we haar beter konden maken. Ze kwman in de armen van haar moeder, ze was heel ziek. We gaven haar de ketting en ze knapte gelijk op. Als dank kregen we van Shanti allemaal een ketting. We gingen nog wat zoekspelletjes in het bos doen, nu kon het nog. Eerst moest je je partner zoeken en andersom en daarna moest Mowgli (Hanna) gezocht worden die gevangen was door de Bandarlog. Er liepen 4 apen rond die als je niet genoeg sloop je leven afpakten, dan moest je een nieuw leven halen. Het was tijd voor de lunch, lekker broodjes worst en toen gingen we alles inpakken en opruimen. Om half 3 kwamen de ouders en Arjanne verontschuldige de leiding dat er geen Bonte avond was omdat door het drukke programma het ons had ontbroken aan de tijd en aan de puf. De kookstaf, Brigitte en Gert werden bedankt en zo kwam er een eind aan een fantastisch kamp.

 

Zaterdag 15 mei Scouts2Day                

Eindelijk was het zover. De langverwachte feestdag van heel scoutend Nederland was aangebroken, Scouts2Day. We stonden al vroeg op want we moesten een trein halen. Om half 9 kwamen Donna, Emma en Eline meefeesten. We vertrokken in auto's naar het station van Bergen op Zoom. Daar waren al meer scouts. Om 20 voor 10 kwam de speciale feesttrein en die zat ook al helemaal vol met scouts. Het was dus wat proppen en niet iedereen had een zitplaats maar wat dat,  het was feest. Op een gegeven moment zagen we nog meer scouts uit Bru die waren in Goes al opgestapt. In Utrecht aangekomen moesten we eerst naar het park "Oog in Al " lopen, daar waren ook weer heel veel welpen, kabouters, esta's en dolfijnen. Er waren heel veel spelletjes uitgezet in het thema Jungle maar dat maakte niet zo veel uit, ze waren gewoon leuk om te spelen. Er waren allerlei opblaasbare speel en hindernisbanen. Je kon marshmellows maken en blikgooien, mini- pionieren, sjoelen met hele grote stenen, hengelen en dansen. Verder was en speleo en een klimwand maar helaas veel te weinig tijd om alles te doen. Het was wel een geluk dat we van mensen die op de posten stonden ook nog kralen kregen, zo worden het er steeds meer. We moesten weer verder naar de jaarbeurs, daar was de grote show. Voordat de show begon waren er ook allerlei optredens. We hebben nog een poos staan kijken bij een acrobatiek/ spring act, sommige kabouters vragen zich nog steeds af od die "scout" er nou bij hoorde. Toen mochten we de zaal in. Er waren grote schermen waar je alles goed op kon zien. De rest van de scouts uit Bru zaten ook bij ons. Eerst werd er officieel geopend met vlaghijsen en het lezen van de wet. Daarna kwam Sipke- Jan Bousema, hij praatte alles aan elkaar. Elise zong het liedje "Hello World"en daarna was er een quiz. Ook werd er gekeken wie de ouste aanwezige scout was en nee, dat was niet Oehoe. Toen was er een hele mooie dansshow over het Jungleboek met Shanti in één van de hoofdrolen, dat kwam mooi uit. En daarma, voor velen het hoogtepunt van de dag, een optreden van Nick en Simon. Als afsluiting werden er nog wat kampvuurliedjes gezongen en toen moesten we al weer naar de trein. In Bergen op Zoom hadden we wat moeite om van het parkeerterrein af te komen en dus waren we om 8 uur weer terug in het clubhuis en aten we lekker friet. Iedereen was moe van alle indrukken dus na het eten gingen we allemaal direct naar bed. Het was een hele bijzondere, fantastische en feestelijke dag geweest, die heel goed was georganiseerd.

Vrijdag 14 mei 2010

 

 

 

Na het ontbijt en de corvee gingen we met een fototocht richting Halsteren. Onderweg waren er in de kinderboerderij veel bijzondere dieren te zien. In Halsteren aangekomen kregen de volkjes foto's van plaatsten in het dorp, daar moesten ze op zoek naar kralen. Na een uurtje zoeken hadden we er al heel veel kralen bij. In de HEMA konden de kinderen vervolgens hun zakgeld op maken. Terug in het clubhuis snel eten want dan konden we snel weer gaan zwemmen in Bergen op Zoom. Het was een fijn zwembad met verschillende glijbanen en hoge duikplanken waar veel dappere kabouters van af gingen. Terug in het clubhuis gingen we barbecuen. Omdat het al laat was gingen de kabouters na de barbecue naar bed en deed de leiding de corvee en verzorgde alvast de lunchpakketen voor de volgende de dag. Het was een fijne dag geweest.

 

Donderdag 13 mei 2010

Om half 8 waren de kabouters wakker en om 8 uur stonden we op. We ontbeten en natuurlijk daarna corvee. Om 10 uur wat het koffietijd en gelukkig was het opgeklaard want toen konden wen naar buiten om hutten te bouwen. Ze werden heel leuk en alhoewel het koud was, was  het in de hutten heel goed uit te houden. Dat kwam goed uit want er kwamen 4 vrienden van Mowgli lang om wat aan de wolven welpjes te leren. Bagheera leerde ons speurtekens en hoe je het beste kon sluipen, het was jammer genoeg te nat om dit laatste in de praktijk te brengen. Baloe maakte met ons lekkere bananen pannenkoekjes. Van Chil mochten we een kaart voor thuis maken en bij Hathi speelden we memory met de foto's van de kabouters. Toen kregen de volkjes een picknickmand gevuld met de lunch in de hut om op te eten. Na het eten konden ze binnen wat opwarmen en mochten de kabouters een ketting maken zodat de leiding de speurtocht uit kon zetten. De speurtocht ging langs allerlei niet zo vriendelijke rimboedieren en natuurlijk zochten we weer kralen. De speurtocht begon bij het Bandarlog apenvolk. Daar mochten de volkjes een hindernisbaan afleggen. Op de volgende post zat Kaa de slang en hier mochten de kabouters een draaiende slang op een stokje maken. Bij de vleermuis Mang in de donkere grot mochten de kinderen voelkim doen. Bij Tabaqui de Jakhals, die graag restjes eet, mochten de kinderen een fruitspies maken. De volgende post was Shere Kahn de gestreepte tijger, hier was een puzzel met stukjes van foto's van nog meer gestreepte dieren. Als laatste post was er de rivier waar de krokodil Jacala in dreef, de rivier moest met 2 planken worden overgestoken maar de planken waren net te kort, dit was voor de meeste kabouters een moeilijke puzzel om op te lossen.  Terug in het clubhuis dronken we nog wat en kon de ketting afgemaakt worden en toen ruimden we de hutten op. We speelden nog nummerjacht en toen was het etenstijd, lekker jamjam- burgers met appelmoes, peentjes, erwtje en aardappelpuree. Als toetje lekker vanillevla. Daarna was het corvee en toen speelden we nog 2 rustige rimboespelletjes. Daarna werd er gedoucht en als laatste programma onderdeel was er een pyama show. Na het voorlezen was het toch echt bedtijd.

Woensdag 12 mei 2010

De leiding vertrok om half 12 bij het kabouterclubhuis richting Halsteren. Toen we daar om 12 uur aankwamen pakten we alles uit.  Tegen 2 uur arriveerden de eerste kabouters, ze werden welkom geheten in de Jungle en iedereen had een goede vlucht naar India gehad.  Na het inrichten van de slaapzaal begonnen we met het programma. Eerst werden de regels verteld en toen kwam er een Indiase vrouw, helemaal in tranen. Haar dochter Shanti was ziek en kon alleen met een ketting met 100 kralen beter worden. Deze kralen lagen verspreid door de Jungle. Als we wolvenwelpen werden konden we veilig de rimboe in op zoek naar de kralen. Daarom leerden we nu eerst de rimboe goed kennen. De kabouters werden in nieuwe volkjes verdeeld. In het bos lagen puzzelstukken met namen erop. Als de stukken van de juiste kleur bij elkaar kwamen was een volkje compleet en de volkjesnaam bekend. Het waren wolven volken. Raksha, Lahini en Sionie. Met de volkjes gingen we plaatsen in de jungle langs. De Waigoengarivier is de wasplaats. Ook Hathi de olifant komt hier vaak, daarom versierden we allemaal een wc-rolletje, deze vormden aan elkaar de slurf van Hathi. Het houthakkersvuurtje is de keuken. Hier mochten we Sahi de egel van een kadetje en hagelslag maken. De raadsrots was de leidingzaal, hier was een hele moeilijke sudoko met jungledieren. In het wolvenhol (de slaapzaal) speelden de jonge wolfjes Twister. Het jachtgebied was de speelzaal, hier maakten we een slang van chenilles. Als laatste buiten in de rimboe speelden we het ren- rimboespel waarbij we nog veel meer jungledieren leerden kennen. Bij elk spel konden we ook nog kralen verdienen.Er was wat tijd over dus speelden we wat zelf meegebrachte spelletjes. Om 6 uur aten we soep en brood en daarna was het corvee tijd. Daarna speelden we een heel leuk spel waarbij we door de jungle reisden en dorpjes moesten stichten. Ondertussen was er ook nog ijs. Daarna was het tijd om naar bed te gaan maar toen Hellen klaar was met voorlezen gingen we buiten nog een nachtspel doen. We zochten naar allemaal glimmende dingen. In sommige zat een kraal. Samen met de kralen die we al eerder gevonden hadden waren er na al 27 kralen. Toen gingen we echt naar bed. Het was een fijne dag geweest.

Zaterdag 1 mei 2010

Het was slecht weer dus de geplande middag ging niet door. We speelden wat diverse spelletjes. Eerst moesten de kabouters buiten op zoek naar dingen in de natuur die rond, hoekig, nat of donzig waren. Daarna knutselden we een fotolijstje van ijsstokjes. De kabouters mochten er iets uit de natuur in plakken. Het volgende was best wel moeilijk, we gingen een tekening maken met windrichtingen, het werd een kat. Het volgende spel was een puzzel, als de stukken goed neergelegd werden vormden ze het logo van scouting. We lazen nog het logboek en toen kreeg iedereen die mee op kamp gaat de reisbescheiden voor een kamp in..... India, wat zullen we daar allemaal meemaken?

Vrijdag 23 april 2010

Het was vanavond Joriskampvuur voor de hele groep. We zongen natuurlijk "Hello World", daarna kwam het 1e deel van een inspringtoneelstuk over Joris die de draak versloeg. Cynthia en Louise deden een korte sketch over een bedriegende krantenverkoper. Daarna zongen we "Berenjacht"en toen kwam het tweede deel van het inspringtoneelstuk. Maar voor we goed en wel konden beginnen kwamen er twee burgemeesters aanlopen, en zij brachten een heel gevolg van bekenden, familie en vrienden mee van Hopman Niese en Arjanne. De burgemeesters kwamen namelijk aan deze beide scouting leiding een lintje uitreiken. Dit was een plechtig moment maar daarna ging het feest gewoon verder met oliebollen (het leek wel nieuwjaar) en het lied "Dat is Scouting in Bru" waar twee extra coupletten aan werden toegevoegd. Hierna deden de kabouters nog een sketch over een pech-auto en toen was het al weer tijd om de belofte te hernieuwen en als laatste zongen we natuurlijk nog "All night, all day". Het was een bijzondere avond.

Zaterdag 17 april 2010

Na het openen buiten met het Bambililied werd eerst Emma geïnstalleerd. Daarna gingen we even naar buiten om met waterglas een lente tekening te maken. Deze moest eerst drogen dus we gingen buiten verder met het programma. We speelden het spel kleurenpalet waarbij er al heel veel verschillende kleuren in de natuur te vinden waren. Daarna ging één groepje een sketch oefenen voor het kampvuur en één groepje zocht zoveel mogelijk natuurvoorwerpen met de voorwaarde dat ze in een filmrolletje moesten passen. Toen zongen we voor Priscilla en zij trakteerde. We gingen naar binnen om de waterglas tekening te voorschijn te toveren door er met schoensmeer over heen te gaan. Toen zongen we voor Reja en die trakteerde ook voor haar verjaardag. Als laatste werd de sketch nog even opgevoerd.

Zaterdag 10 april 2010

Het was heerlijk weer dus gingen we buiten lekker wat "all time favourite" spelletjes spelen. We begonnen met het renkwartet en daarna het rietjesspel. Wat natuurlijk niet kon ontbreken was Hollandse leeuwen. Op het afgelopen kamp hadden we ook wat nieuwe spelletjes geleerd. Het haaien en eilandspel is wel heel leuk ook voor de leiding is het leuk om te zien hoe de kabouters als echte haaien rond de eilandjes cirkelen. Daarna speelden we nog het bom doorgeef spel, als de bom in jouw vak is en er wordt gefloten dan krijg je een minpunt. Als laatste probeerden we nog een bal over de lijn van de tegenstander te krijgen door er met kleine balletjes op te gooien. We gingen nog even naar binnen om het logboek te lezen en toen was het al weer half 4. Het was een leuke middag geweest.

Zaterdag 3 april 2010

Vandaag stond een theemiddag op het programma. Maar anders dan vorige jaren hadden de kabouters ook iemand uit mogen nodigen. Om half twee begonnen we aan de Jachthaven al met het klaar maken van allerlei lekkere hapjes. Toen om 3 uur de gasten kwamen stond alles al klaar en waren de tafels gezellig gedekt. Het werd een gezellig half uurtje waarbij alle lekkere hapjes door iedereen werden gewaardeerd. Ook werd er natuurlijk thee gedronken maar dat was bijzaak. Het was een gezellige middag.

Zaterdag 27 maart 2010

Vandaag hadden we een drukke middag. Eerst speelden we een renspel buiten, dit was best ingewikkeld. We gingen naar binnen om servetringen en uitnodigingen voor de theemiddag van volgende week te maken. Daarna lazen we het logboek nog van een heleboel opkomsten en leerden we 3 nieuwe liedjes voor het Joriskampvuur. Het was een gezeliige en drukke middag.

Zaterdag 20 maart 2010

Vandaag speelden we een "wedden dat" spel. Er was voor iedereen een weddenschap. De volkjes moesten inzetten of de kabouter de weddenschap wel of niet kon volbrengen. Hadden ze het goed dan verdienden ze munten. Er waren ook volkjes weddenschappen. Het was een leuke middag en Knaagdorp had de meeste munten verdiend.

Zaterdag 13 maart 2010

Vandaag hadden we groepsdag in het verenigingsgebouw. De hele groep was er. Eerst openden we met het vlaghijzen, Bambilielied en de Horderoep. Daarna kregen we van iemand van de regio een 100 keurmerk voor onze taartenactie in februari. Toen gingen de 10+ scouts naar het kabouterclubhuis en speelden de kabouters en welpen een triviant spel. Er waren allerlei opdrachten en bij sommige kon je een gekleurde ballon verdienen. We mochten cake versieren en de toren van Pisa spelen maar ook spijkerpoepen en een slinger maken. Om 5 uur speelden we op het kerkplein een Zweeds loopspel met allerlei scouting vragen. Om half 6 was de 10+ groep ook weer terug en gingen we eten. Friet met allerlei lekkere dingen erbij. Na het eten speelden we wat spelletjes buiten en toen waren de ouders er voor de playback show. Het was een hele leuke show met veel optredens. Om 9 uur was deze leuke dag afgelopen.

Zaterdag 6 maart 2010

Vandaag deden we allerlei leuke spelletjes die de leiding uit een Engels Scouting boek heeft. We begonnen met een soort stoelendans, maar ipv stoelen waren er vormen op de grond getekend. Het aantal punten wat je kon verdienen hing af van de soort vorm. Een vierkant was bv 1 punt en een driehoek 3. Als de muziek stopte moest je proberen zo snel mogelijk in een vorm te gaan staan en dan verdiende je punten voor je volkje. Voor het volgende spel gingen we naar buiten. Een groepje kabouters vormde een staartje, ze waren een rijtje ganzen. Er was ook een vos, die moest elke keer proberen de achterste gans te tikken. We gingen snel weer naar binnen om een spel te spelen waarbij de hoofdkabouter een opdracht kreeg en dan haar volkje deze opdracht moest laten uitvoeren zonder te spreken of de kabouters aan te raken, dat was best moeilijk. Bij het volgende spel moesten de kabouters proberen een tapijt te "laten vliegen" met de kabouters erop. Dit was zeker voor de leiding erg leuk om te zien. Hierna speelden we nog wat spelletjes in de kring. Bij het eerste spel was er iemand geblinddoekt in het midden, zij wees iemand aan die met een verdraaide stem moest zeggen "Wie ben ik" degene in het midden moest raden wie ze had aangewezen. Bij het volgende spel was iedereen een land, iemand in het midden noemde twee landen die dan van plaats moesten verwisselen, degene in het midden moest proberen op één van de vrijgekomen krukken te komen. Als laatste spel speelden we nop "Tom en Jerry". Tom moest geblinddoekt proberen Jerry te vangen, ze mocht haar wel roepen. Het was een hele leuke middag.

Zaterdag 27 februari 2010

Vandaag brachten we een bezoekje aan Raasoord een drukke stad in Bambilie. We speelden eerst het spel "goedemorgen, goedemiddag, goedenavond" want in zo'n drukke stad is het wel netjes als je elkaar altijd groet. Daarna werd pas echt duidelijk hoe druk het is in Raasoord, we moesten boven het lawaai van het verkeer uit een boodschap aan een andere groep overschreeuwen. Na dit luidruchtige spel gingen we huisjes knutselen,  in deze huisjes mocht je een idee stoppen daarrna werden de huisjes op een plattegrond van Raasoord gezet. Hierna merkten we dat het in een stad ook stil kan zijn want we speelden het spel sluipruimen. We ruimden alles op maar dit moesten we heel zachtjes doen, ondertussen nam de leiding ons op, maar we waren heel stil want we waren niet op de cassette te horen. Hanna trakteerde ons op soesjes en toen gingen we nog naar de bioscoop van Raasoord waar we nog de film "de professor en Jolijtje"zagen.

Zaterdag 20 februari 2010

Na het Bambilielied kreeg iedereen eerst zijn insigne kokkerellen wat vorige week verdiend was. Toen vertelde Arjanne over 22 februari, de verjaardag van Baden Powell de oprichter van scouting en zijn vrouw Lady Baden Powell die op dezelfde dag jarig was en de meisje scouting oprichtte. Normaal vieren we deze feestdag altijd met de hele groep maar dit jaar doen we dat pas volgende maand en daarom gingen we vandaag allemaal spelletjes doen die te maken hadden met het leven van Baden Powell. BP viste graag in een vijver in Londen. Wij gingen ook vissen door een groepje kinderen zo snel mogelijk met een bal af te gooien. Daarna mochten we beroepen uitbeelden omdat BP graag acteerde. BP kon ook goed musiiceren en dus speelden we het spel "Zoek de dirigent". Bij het volgende spel moest je net als BP sluipen, de kabouters stonden met hun ogen dicht in een kring, 3 andere kabouters moesten de kring insluipen en daar wat ophalen en dan weer de kring uit sluipen zonder dat ze getikt werden door een kabouter in de kring. Het volgende spel was paardenrace want BP hield erg van paarden. Als laatste moest je iemand van je volkje zo vermommen dat de anderen ze niet konden herkennen. Het was een leuke middag.

Zaterdag 13 februari 2010

Om 8 uur stonden we een beetje vermoeid na een korte nacht weer op. Aankleden en alle matrassen weer opruimen, ontbijten want er moest gekookt worden. We bakten pannenkoeken, maakten pudding en croissantjes en zoete torentjes. Het was ondertussen etenstijd en dus aten we de gemaakte dingen op. Daarna natuurlijk afwassen en opruimen en toen werden de kabouters al weer opgehaald door hun ouders, het was een leuk weekend geweest.

Vrijdag 12 februari 2010

Vandaag was het zover, we gingen een nachtje in het clubhuis slapen. om  half 8 kwamen alle kabouters binnen. Na het openen kwam er een kok een beetje in paniek binnen. Zijn sjieke restaurant moest morgen open maar alle koks waren ziek geworden. Natuurlijk wilden de kabouters wel helpen koken,  maar de kok vond dat ze dan eerst maar een snelcursus koken moesten krijgen. We gingen daarom eerst inkopen doen op de markt en speelden het spel "marktkoopvrouw". Daarna gingen we in de volkjes verschillende puzzels langs. Er was een post met EHBO want je moet weten wat je moet doen als je in de keuken in je vinger snijdt, of jezelf verbrandt. Op een andere post moest je een verpakking voor popcorn maken en vervolgens maakten we ook popcorn om in de verpakking te doen. Ook leerden we servetten vouwen. Er was ook nog een puzzel waarbij je de juiste ingredienten en benodigdheden bij de juiste recepten moest leggen. Het was ondertussen tijd om naar bed te gaan, dus de matrassen werden klaar gelegd en er werd nog een verhaaltje voorgelezen en toen was het tijd om te gaan slapen.

Zaterdag 6 februari 2010

Volgende week gaan we een nachtje in het clubhuis slapen en aan het insigne kokkerelllen werken. Vandaag hadden we in dat thema al een voorbereidingsmiddag. We begonnen met het spel "Soep Koken". Iedereen was een ingredient van soep en als jou naam genoemd werd moest je zo snel mogelijk naar de soeppan rennen. Degene die het eerst aankwam mocht zijn ingredient in de pan tekenen. Het volgende spel was "Muizen en Kazen" want in je keuken wil je natuurlijk geen muizen hebben, dus deze zo snel mogelijk wegbrengen in een ander volkje en een kaas mee terugbrengen. Hierna was het tijd om de keuken te dweilen en speelden we dweilhockey. Daarna gingen we "bij Oehoe eten", als je zes gooide mocht je netjes met mes en vork van de Mars eten. Als laatste deden we een spel met de "Schijf van Vijf"en daarna legde de leiding uit wat de thuisopdracht voor het insigne kokkerellen is. Deze thuis opdracht heeft ook te maken met de "Schijf van Vijf". We lazen nog het logboek en toen gingen we allemaal weer naar huis. Het was een leuke middag.

Woensdag 3 februari 2010

Een hele bijzondere middag vandaag. Wel 41 scouts uit Bruinisse hadden taart gebakken met hun ouders en deze gingen we met taarten van de andere 3 scouting groepen op Schouwen-Duiveland aanbieden op het gemeentehuis. Samen waren het wel 100 taarten. Deze taarten gingen we aanbieden omdat Scouting Nederland dit jaar 100 jaar bestaat en dat willen we natuurlijk iedereen laten weten. Op het gemeentehuis aangekomen gingen we met alle scouts naar binnen. We werden bedankt door een wethouder en toen was het "tijd voor taart". We gingen de taart ronddelen in het gemeentehuis. Gelukkig kregen we zelf ook een stukje taart met limonade. Toen iedereen in het gemeentehuis voorzien was gingen we terug naar Bruinisse waar we bij verschillende bedrijven en instellingen ook nog taart brachten. De ontvangers waren er erg blij mee. En wij hadden ook een hele leuke middag gehad

Zaterdag 30 januari 2010

Vandaag een feestelijke middag, er werden 3 nieuwe kabouters geïnstalleerd. Shan, Lois en Donna. Eerst deden we een zoekspel buiten. Per volkje moesten 10 potjes gezocht worden waarin papiertjes zaten met woorden. Als alle woorden gevonden waren moesten deze op de juiste plaats in de wet gelegd worden. Voor elk volkje was er een wet met missende woorden, het was niet altijd even gemakkelijk om de woorden op de juiste plaats te leggen. Na dit spel kregen de nieuwe kabouters uitleg over de installatie en de andere kabouters bereidden deze voor. Vlak voor de ouders kwamen konden we nog snel even oefenen. Om 3 uur kwamen de ouders. De nieuwe kabouters stonden achter een hoge berg maar elke keer als ze het antwoord op een vraag konden geven kregen ze een ballon. Op een gegeven moment hadden ze genoeg ballonnen om over de berg heen te zweven. Toen werden ze geínstalleerd, zoals altijd een plechtig moment. Daarna was het tijd voor wat limonade en een koekje en lazen we het logboek. Als laatste zongen we nog "Berenjacht' Het was een gezellige middag.

Zaterdag 23 januari 2010

Het was een droevige middag want we namen afscheid van Emmy. Ze had samen met de leiding verzonnen wat ze wilde doen vanmiddag. Na elk spel kreeg ze een stuk van een kaart die ze op mocht plakken op een kaart waar alle namen op stonden. We begonnen na het Bambilielied met een knutsel. Op een sate prikker maakten we een versiering met Bassie en Adriaan erop. Deze prikker hadden we later nog nodig. Hierna speelden we pictionary. Toen gingen we verder met de prikker, we mochten er allerlei lekker fruit op prikken en toen lekker opeten. Hierna speelde we Piet Noot en als laatste nog het lapjes spel. Toen namen we afscheid van Emmy en kreeg ze haar kaart mee naar huis. We eindigden met "Wij gaan naar huis toe".

Zaterdag 16 januari 2010

Na het Bambiliëlied begonnen we om iets te knutselen voor het 100- jarig bestaan. Het cijfer 100 was op hele grote stukken papier getekend en daarna in kleinere stukken te knippen. Elke kabouter kreeg een stukje van de puzzel en dan moesten ze hun gedeelte van het getal in een bepaalde kleur verven. De achtergrond mochten ze versieren zoals ze zelf wilden. Hierna gingen we een winterspeurtocht doen. Omdat het regende hingen de vragen overal in het clubhuis. De kabouters hadden veel plezier in het zoeken en beantwoorden van de vragen. Aan het eind van de middag gingen we in de kring zitten om de vragen na te kijken. Sascha las het logboek voor en Sanne trakteerde voor haar verjaardag. Met het zingen van "wij gaan naar huis toe"kwam er een einde aan deze gezellige opkomst.

Zaterdag 9 januari 2010

Op een koude zaterdagmiddag kwamen we weer voor de eerste keer bij elkaar om ons 100 jarige feestjaar te openen. Buiten in de sneeuw staken we sterretjes af en hieven we het glas op ons feestjaar. Lekker warm weer binnen,  speelden we twee rondjes bingo,  met dit feestjaar wel hele mooie prijsjes. Daarna speelden we het zoals altijd spannende spel "pot en bure" Het was weer heel spannend wiens snoepjes eerst opwaren en wie grote pech had. De ouders stonden al te wachten (we hadden ze maar binnen gelaten anders waren ze nog bevroren) maar toch was er voor iedereen nog een brief met de eerste feestelijke actie van dit jaar. Het was een gezellige feestelijke middag.

 

Zomerkamp 2009

maandag 31 augustus 2009

Eindelijk was het zover. We vertrokken na een lange zonnige zomervakantie op zomerkamp. Om half 2 bij het clubhuis aan de Molenweg stond iedereen klaar voor vertrek. Om half 3 kwamen we aan bij het clubhuis in Kapelle. Nadat alle auto's waren uitgepakt en de slaapzaal was ingericht gingen we even in de kring zitten om wat te drinken en werden de regels verteld. Opeens kwam kapitein Roodbaard, hij was wat teleurgesteld over het feit dat er meisjes waren gekomen om hem te helpen zoeken naar de schat, maar nadat wij hem hadden overtuigd van ons kunnen, mochten we toch blijven. Hij vertelde over een geheimzinnige brief van één van zijn voorouders, kapitein Blauwbaard. In de brief was sprake van een schatkaart en een schat. Roodbaard had onze hulp nodig om de schatkaart en de schat te vinden. In de geheimzinnige brief was er sprake van dat er stukken schatkaart in het piratenschip verborgen waren. Daarom gingen we op ontdekkingstocht op het schip op zoek naar stukjes schatkaart. Door diverse spelletjes in de verschillende ruimtes te spelen leerden we "het schip" kennen. In de kombuis maakten we piraatjes van eierkoeken. In het ruime sop (de douche) werd met vereende krachten het anker

binnengerold. In de kapiteinshut (leidingzaal) werden prachtige schatkistjes gemaakt. Buiten "alle hens aan dek" werd er met bekertjes water over "de plank"gelopen. In de hangmat (slaapzaal) werd een puzzel over piraten opgelost. Het eindantwoord was een plaats waar een stukje schatkaart lag. In het kraaiennest (grote zaal) tenslotte werd een scheepje in een fles gemaakt. Na elke post kregen de volkjes al een een stukje van de schatkaart. Na het postenspel aten we het meegebrachte brood op met lekkere tomatensoep. Nadat er corvee was gedaan speelden we nog wat piratenspelletjes. Zo was er het haaien eilandspel wat erg in de smaak viel. Ook schatroven en een tikspel met 3 tikkers was erg leuk. Na nog wat eten en te drinken was het tijd om naar bed te gaan. Hellen las voor uit een boek over piraten. Het was een fijne dag met mooi weer geweest.

 

dinsdag 1 september 2009

Na voor sommigen (vooral de leiding) een rumoerige nacht met weinig slaap gingen de kaboutes om half 9 uit bed. Na ontbijt en corvee begonnen we met het ochtenprogramma. In 2 groepen werden kampshirts gemaakt met een piraat achterop en piratenhoofddoekjes geknoopt. Nadat dit klaar was werd er een groot vuur gestookt en gingen we op houtvuur koken. Worstjes roosteren, tosti's en een eitje bakken, soep maken, broodje afbakken en gebakken banaan maken. De kabouters vonden het heel leuk om te doen jammer dat we er het laatste kwartier uitregenden. Omdat het bleef regenen besloten we om de speurtochjt wat aan te passen en deze op het terrein zelf te houden. Kapitein Roodbaard kwam langs en hij leerde ons bandjes knopen. Ondertussen gingen de volkjes op speurtocht. We volgden veren van een papegaai want Manke Nelis met z'n papegaai had stukken schatkaart meegenomen naar pirateneiland, daarom schminkte we ons zelf op de eerste post als piraat zodat we niet erg zouden opvallen op pirateneiland. Bij de tweede post mochten we aan een slingertouw slingeren om een schip te enteren. Bij de derde post mochten de kabouters proberen om met een bal de scheepsbel te luiden. Daarna kwamen de kabouters bij een hele echte hindernisbaan die ze met een haak als hand moesten afleggen. Nadat de speurtocht verder liep door een paar bosjes werd het tijd om echt schat te graven. Ieder had van te voren een klein kadootje meegebracht wat in een filmrolletje moest passen. Deze kokertjes waren ingegreven en er zat een touwtje aan vast wat boven de grond uitstak. Ieder mocht aan zo'n touwtje "een schat" er uittrekken. Dit vonden de kabouters heel erg leuk. Als laatste spel was er een kompaspuzzel. De volkjes moesten proberen uit te vinden in welke haven het piratenschip aanmeerde. Na elke post was er weer een stukje schatkaart puzzel. De schatkaart begon al duidelijke vormen aan te nemen. Het werd nu een waterballet want we gingen douchen, daarna eten: erwten/peentjes, aardappelpuree, hamburgers, appelmoes en als toetje vla met pruimencompote. Na het corvee deden we op het plein een heel leuk spel met piraten en piratenboten. Het was nog spannend wie er won. Nog even wat eten en drinken en toen op tijd naar bed want woensdag is het weer vroeg dag.

woensdag 2 september 2009

Na een beter nachtrust dan de vorige nacht, stonden we om 8 uur op want we moesten de bus van 10 uur halen. Dus ontbijten en corvee en toen in groepjes in de auto naar de bushalte. Na een kort ritje naar Goes liepen we naar de stad om te winkelen. We bezochten de speelgoedwinkel, de Jamin en de Marskramer. Om kwart over 12 hadden we met Marietje en Brigitte afgesproken voor de lunch. Lekkere broodjes. We liepen daarna naar de Westwal waar we op de bus naar 's heer Arendskerke stapten, we moesten daar aangekomen nog een flink eindje wandelen maar na een kwartiertje waren we in 't Klok'uus. Daar zaten Nina en Reja al op osn te wachten, zij moesten deze week al naar school maar kwamen op woensdagmiddag met ons meespelen. De meiden speelden de hele middag in 't Klok'uus en toen ondernamen we de reis naar Kapelle weer terug in omgekeerde volgorde. Terug in het clubhuis was er friet met een snack en na het corvee werd het kampvuur aangestoken. Iedereen mocht om de beurt een liedje noemen wat we zongen en er was gepofte appel. Om 10 uur gingen de kabouters lekker slapen.

donderdag 3 september 2009

Na alweer een goede nachtrust stonden we om 8 uur op. Na het ontbijt en corvee kwam Daphne ook nog op kamp en was het tijd voor een piratensportdag. Het was zeer ontstuimig weer met af en toe een bui dus speelden we de spelletjes afwisselend buiten en binnen. Het eerste spel was taalles.  Per volkje kregen ze 7 letters en er werd een woord gezegd. Ze moesten dan met die letters zo snel mogelijk op goede volgorde van het woord gaan staan. Hierna speelden we het spel scheepsbeschuit fluiten. Toen moest één volkje geblinddoekt op krukjes zitten, zij waren de mijnen, de rest moest proberen er ongetikt doorheen te komen. Bij het volgende spel werd er een bal van volkje naar volkje gegooid. Als Hanna op de fluit blies was er een minpunt voor het volkje dat op dat moment de bal had. Ook moesten de kabouters zo lang mogelijk een bal hoog houden. Als laatste spel was er een quiz. Tussen de middag aten we pannenkoeken en om 1 uur gingen we zwemmen. We moesten naar Goes want het zwembad in Kapelle werd verbouwd. Terug van het zwemmen gingen we barbecuen, en toe naar bed.... dachten we...... want na het voorlezen werd het duidelijk dat er nog een programma onderdeel was. We moesten lichtjes volgen in het donker. Toen kwamen we bij een vreemdeling aan die ons ook weer puzzelstukken gaf. Hierna was het toch echt tijd om naar bed te gaan. Het was weer een fijne kampdag geweest.

vrijdag 4 september 2009

Vandaag de laatste kampdag, zoals gewoonlijk was er eerst ontbijt op bed. Daarna aankleden en corvee. Toen was het tijd om de laatste puzzelstukken op te zoeken. Kapitein Roodbaard had 3 piraten die ons daar wel bij konden helpen. Zij hadden opdrachten voor de volkjes, als deze een opdracht goed uit voerden kregen ze een munt waarmee ze een wegstreepaanwijzing konden kopen. Zo konden ze net als bij cluedo net zolang strepen tot er een ruimte, een meubelstuk en een voorwerp overbleven waarin in het puzzelstk zat. We hadden succes want de laatste 3 stukken werden gevonden en zo was de schatkaart compleet. De schat moest in Kapelle ziijn. We gingen eerst lunchen, dat was een restjes maaltijd.

Na het eten gingen we op zoek naar de juiste plaats van de schat. We moesten op zoek naar de juiste getallen voor in een coördinaat. Deze konden ze verdienen door allerlei spelletjes te doen. Eerst speelden we stoelendans en daarna bingo met getallen uit een stukje van het scheepsjournaal. Zo werden er al 2 getallen verdiend. De andere spelletjes deden we als postenspel. Zo was er Lorre's vliegles waarbij een balletje met een wipplank moest worden weggeschoten. Ook was er een spel waarbij er hangmat volleybal werd gespeeld, door het overgooien van een bal tussen 2 handdoeken. Bij een ander spel moest er in een echt coördinatenstelsel een route worden afgelegd met het kompas. Als laatste spel moest er over een dik touw gebalanceerd worden. Het coördinaat was compleet en dus gingen we eerst de tassen inpakken. Toen alles was opgeruimd gingen we de schat zoeken. In de schatkist zaten de kampherinneringen. Terug in het clubhuis werd een groepsfoto gemaakt en was er even wat vrije tijd. Daarna aten we broodjes worst en toen kwamen de ouders. We hadden een bonte avond met een piratenquiz, het logboek op de rol en het piratenkoor. Het was heel gezellig en toen was het kamp afgelopen. Het was een hele leuke week geweest.

DWEK speldag 4 juli 2009

Nadat we vorige week al gehoord hadden over het probleem van Pyrus het Trolletje en hadden kennis gemaakt met de elementen water, vuur, lucht en aarde vertrokken we deze week om 9 uur naar Kamperland om Pyrus te gaan helpen.

Toen we in Kamperland aankwamen waren daar al heel veel andere kabouters en welpen aanwezig. We ontmoetten Pyrus en zagen de elementen. We zagen hoe door Pyrus zijn schuld de elementen ruzie kregen en hoe het bos daar onder leed.

Gelukkig konden we helpen door heel veel spelletjes te doen in de verschillende dorpen van de elementen konden we elementen verdienen die samen het bos weer beter maakten.

Tegen twee uur waren er heel veel spelletjes gespeeld en heel veel elementen verdiend en legden Meneer Aarde, Mevrouw Lucht, Mevrouw Vuur en Meneer Water gelukkig hun ruzie weer bij. Ons dorp Aarde had toen ook nog een prijs verdiend voor het mooist aangekleedde dorp en als laatste kreeg iedereen een herinnering in de vorm van een insigne. Het was een geslaagde dag geweest.

 

Weekendje 8 en 9 mei 2009

Op vrijdag 8 mei waren de kabouters uitgenodigd om deel te nemen aan een speciale cursus op de muziekschool van Keverkapelle. Tijdens deze cursus konden ze het insigne muzikant behalen.

Nadat om half 8 alle kabouters gearriveerd waren op het clubhuis aan de jachthaven werden we welkom geheten door mevrouw D.Irigent, de directrice van de muziekschool van Keverkapelle.

Zij vertelde ons dat we 4 lessen gingen volgen om zo aan onze insigne eisen te voldoen. Zo gingen we in de vakantie toch nog naar school. We kregen les in Notenschrift en mochten daarbij een "Vader Jacob"spelen op een xylofoon. We maakten een muziekinstrument en we verkleedden ons als muzikanten. Ook leerden we in ons volkje een liedje wat we later aan de andere kabouters moesten leren.

Na de lessen was het tijd voor een klein kampvuurtje, helaas mogen we aan de jachthaven geen vuur maken dus maakten we het gezellig met kaarsjes. We zongen wat liedjes en we leerden natuurlijk de nieuwe liedjes.

Daarna werden alle bedden gereed gemaakt en trokken we de pyama's aan. Toen werd er nog een verhaal voorgelezen en daarna gingen we pas heeeeeeeeeel laat slapen.

De volgende ochtend werden we om 8 uur wakker en toen gingen we wassen, aankleden en de bedden opruimen. Toen gingen we ontbijten maar eerst zongen we nog voor Mariëlle want die was vandaag jarig, ze kreeg ook nog een cadeautje.

Na het ontbijt mochten de kabouters die een instrument hadden meegebracht hier hun kunsten op laten horen. En toen kwam mevrouw Irigent weer, we dachten dat we onze insignes zouden krijgen maar die waren meegenomen door het Notenkrakertje. Gelukkig had hij een spoor van noten achtergelaten en zo konden we volgen waar hij gebleven was. Onderweg deden we verschillende spelletjes, zoals nootjes overbrengen een Notenkrakertje tekenen en geheimschrift oplossen. Gelukkig vonden we bij het clubhuis het Notenkrakertje terug en kon iedereen toch nog zijn insigne in ontvangst nemen. En zo kwam er een eind aan een heel leuk en gezellig weekendje.