geschiedenis

1945 - Vlak na de tweede wereldoorlog werd in Venlo onze scoutinggroep opgericht. In die tijd waren er voor de jongens en de meisjes aparte groepen namelijk de verkennersgroep Miguel Pro en de meisjesgroep Maria Goretti.

    geschiedenis 1

geschiedenis 2

Omdat er vlak na de oorlog weinig ruimte was om een eigen clubgebouw te beginnen, heeft de groep op verschillende locaties gezeten. Zo zaten de verkenners o.a. in Villa van Rijn, (nu kruising Belletablestraat en Burg. van Rijnsingel), de sacristie in de H. Familiekerk en de Belletableschool. De meisjes hadden dit probleem ook en zij zaten achtereenvolgens in de oude gaarkeuken in de van Pontstraat, een pand in de Goltziusstraat, het Ald Weishoes en weer de van Pontstraat.

 1954 – De verkennersgroep is al een tijd op zoek naar een eigen gebouw en aan de Schaapsdijkweg ligt een stuk grond wat er voor geschikt is. Er wordt een begin gemaakt met de bouw van de blokhut.

img002 

img022

1956 – 14 en 15 mei wordt de blokhut officieel geopend.

1970 – De Miguel Pro en Maria Goretti vieren samen het 25 jarig bestaan.

geschiedenis 7

geschiedenis 8 

1977 – Het resultaat van de samenwerking is een fusie tussen de beide groepen. Men gaat nu samen verder onder de naam Scouting Miguel Pro

1980 – De blokhut knapt bijna uit haar voegen. In het weekend van 19 en 20 april is de feestelijke opening van de nieuwbouw.

 geschiedenis 9 

1995 – Het 50 jarig bestaan van de groep wordt grootst gevierd. Er is een feestweekend voor de leden, een reunie voor oud leden en er wordt een jubileum boek uitgegeven.

2010 – Weer een jubileum jaar voor de groep; het 65 jarig bestaan wordt gevierd.