Ieder lid van Scouting Puttershoek wordt ingeschreven bij Scouting Nederland en krijgt een lidmaatschapsbewijsje. Met dit ‘pasje’ kun je ook op andere plaatsen laten zien dat je lid bent van Scouting Nederland, wat soms korting kan opleveren, bijvoorbeeld in de ‘Scoutshop’.

Lees meer: Lidmaatschap

Als je (misschien) nieuw lid wilt worden, mag je eerst een aantal keer komen kijken. Na ongeveer een maand besluit je of je lid wilt worden of niet. Wil je dit niet, dan betaal je over de kennismakingsperiode geen contributie. Wil je wel lid worden, dan betaal je contributie. 

Lees meer: Contributie

Leden en leiding van Scouting Puttershoek dragen een uniform, zoals bij bijna iedere Scoutinggroep het geval is. Dit uniform is per speltak verschillend, soms is het een bloes, soms een trui, iedere speltak met z’n eigen kleur. Een Bever uit Maastricht draagt ook een rode trui en een Scout uit Groningen heeft net als onze Scouts een beige bloes. De das die alle leden van Scouting Puttershoek om hebben, laat zien bij welke Scoutinggroep je hoort. Onze groepsdas is een oranje das met witte rand, met achterop een wit vierkantje.

Lees meer: Scoutfit (uniform en das)

In de eerste periode bij een nieuwe speltak, krijg je uitgebreid de tijd om elkaar en de leiding te leren kennen. Maar je leert ook veel over de inhoud van de speltak: wat is hier belangrijk?

Lees meer: Installatie & Overvliegen

De leiding van de verschillende speltakken hebben met elkaar een leuke klus te klaren. Uiteraard spelen samenwerking en overleg daar een heel belangrijke rol in. Wij vinden het erg belangrijk dat een stafteam goed functioneert en dat ieder staflid zich daarin thuis voelt. Want als de leiding het onderling goed en gezellig heeft, dan hebben de kinderen dat ook!

Lees meer: (bege)leiding

De vrijwilligers bij Scouting Puttershoek, zoals bestuursleden en (bege)leiding zorgen dat de hele groep goed blijft draaien.

Lees meer: Bestuur en vrijwilligers

Als groep hebben we een verlanglijst gemaakt. Hierop staan diverse dingen die we kunnen gebruiken. Misschien zijn er ouders of leden die iets kunnen regelen of er voordelig aan kunnen komen…

Lees meer: Verlanglijst