Waar staat scouting voor?
Scouting is leuk, spannend en plezier maken. Maar scouting is meer. Spelenderwijs leer je je eigen verantwoordelijkheid kennen, zelfstandiger worden en beslissingen nemen.

Lees meer: Wat is Scouting?

Ons clubhuis staat aan de Sportlaan 4 in Puttershoek. Het is tussen de kernen van Puttershoek en Maasdam in, voor de ijsbaan. Het clubhuis mag niet verhuurd worden van de gemeente.

Lees meer: Clubhuis

In de jaren 50 van de vorige eeuw was er in Puttershoek vrijwel niets te doen. Er was alleen zaterdagvoetbal voor de oudere jeugd en volwassenen. En dat was alles. Daarom kwamen enkele notabele dames in actie om te kijken of er interesse was voor de Padvinderij, zoals toen Scouting nog genoemd werd. 

Lees meer: Historie

Scouting heeft zijn eigen jargon (vaktaal). Daarom onstaan er soms onduidelijkheden.
Hieronder staat een lijst met veelgebruikte scoutingtermen en hun betekenis. Niet om uit het hoofd te leren, maar wel makkelijk!

Lees meer: Woordenlijst

Ruim 25.000 vrijwilligers maken het mogelijk dat meer dan 100.000 kinderen en jongeren het spel van Scouting spelen. Zij zijn als het ware de reisleiders van de ontdekkingsreis. Ze openen steeds weer nieuwe deuren. Kom jij ons team versterken?

Lees meer: Vrijwilligers gezocht

Zin in actie in plaats van een suffe stage? Dan is het tijd voor Scouting! Bij Scouting Puttershoek vind je de ideale MaS (maatschappelijke stage): je bent lekker  in het zonnetje aan het werk, je werkt met kinderen en leert ze tegelijkertijd ook nog iets. Die uren aan maatschappelijke stage zijn voorbij voordat je het weet!

Lees meer: Maatschappelijke stage