Helderziende leiding


  • Materiaal: 3 stoelen
  • Bron: Scouting Tono, Schiedam
  • Gemaakt op: 13 april 2005, laatste wijziging: 23 juni 2016
Zet voor de groep drie krukken of stoelen op een rij. Nu beweer je dat de leiding helderziend is en het altijd weet als er iemand op een stoel heeft gezeten. Een leid(st)er gaat weg. Uit de groep wordt 1 kind aangewezen dat even op één van de krukken gaat zitten en daarna weer in de groep plaatsneemt. Het staflid wordt teruggeroepen, voelt eens aan alle zittingen en weet dan te vertellen op welke stoel er is gezeten. Een ander staflid gaat nu weg. Een ander kind gaat even op een van de stoelen zitten en neemt daarna weer plaats in de groep. Het staflid wordt teruggeroepen, ruikt even aan de zittingen en weet dan precies te vertellen op welke stoel men heeft gezeten. Het derde staflid gaat weg etc. Deze hoeft alleen even een hand 10 cm boven de zitting te houden, maar weet toch op welke stoel er is gezeten.

Nu is het aan de kinderen om het ook te proberen: stuur een kind weg, iemand zit weer even op een stoel en het teruggeroepen kind moet raden op welke stoel er even is gezeten. Hou dit vol tot genoeg kinderen weten wat de truc is.
 

De truc

De truc zit hem in het terugroepen: laat de weggestuurde persoon altijd door dezelfde leid(st)er terugroepen. Gebruikt deze voor het terugroepen één woord ("komen", "ja" of "klaar"), dan wordt stoel één bedoeld. Worden twee woorden voor het terugroepen gebruikt wordt stoel twee bedoeld, en als bij het terugroepen drie woorden worden gebruikt was het stoel drie.

Voor durfals kan je ook één van de rondes niemand op een stoel laten zitten.


 
[Vorige] [Kampvuuracts & Yells]
[Home] [Email] [Sitemap]

HTML-Versie: © 1997-2016, Scouting Programma Site