Heksen


  • Bron: diverse
  • Gemaakt op: 22 februari 1999, laatste wijziging: 22 juni 2016

Het thema

Met het thema heksen kun je eigenlijk alle kanten op: volgens Roald Dahl hebben ze kale hoofden, vierkante voeten, en een hekel aan kinderen. Omdat de kinderen voor de Heksen naar Hondenpoep stinken hebben ze het speciaal op hen gemunt gewapend met snoepjes en chocolade proberen de heksen de kinderen in hun buurt te betoveren.

Ook in sprookjes spelen heksen meestal de boze persoon. De Kleine Heks bewijst ons dat er ook aardige heksen zijn.
 
 

Wat suggesties

  • Heksen Academie. Heksen kunnen uit zichzelf niet toveren, dat leren ze op de Heksen Academie. Ga eens een kamp lang bij de Heksen Academie op bezoek, leer toveren, vliegen op een bezemsteel en het maken van vieze drankjes. Vindt ondertussen tijdens een spannend avontuur een veel gezochte geheime toversteen of beleef een ander spannend avontuur voordat de opleiding afgelopen is.
  • Wat meer Roald Dahl achtig. Heksen zijn overal om ons heen ze hebben het gemunt op kleine kinderen (opgepast met de hoeveelheid spanning & niet kunnen slapen...) Ze hebben kale hoofden, vierkante voeten en vinden kinderen naar hondepoep ruiken. Probeer zoals de hoofdpersoon en zijn oma uit het boek van Roald Dahl de heksen te overmeesteren tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst. Of vang ze op een andere manier.
  • Iedereen weet dat Heksen niet bestaan. Toch duiken ze in verhalen en in de werkelijkheid regelmatig op Meestal berust dit op vergissingen, verkeerde waarnemingen of angst van de mensen. Nu wordt er in dorp X al enige tijd een heks gesignaleerd door de bewoners. Ga onder het motto "Spoken bestaan niet" op onderzoek uit en vind voor de inwoners van dorp X de bewijzen (wapperende gordijnen door kieren in ramen, takken die 's nachts voor de volle maan langs bewegen e.d.) dat de gevreesde Heks inderdaad niet bestaat.

 

Meer over Heksen op deze site


 
[Vorige] [Kampen & kampthema's]
[Home] [Email] [Sitemap]

HTML-Versie: © 1997-2016, Scouting Programma Site
Algemene voorwaarden  Disclaimer