Sprookjes, saai?


  • Bron: Scouting Prinses Irene, Roosendaal (bewerking van een kampverslag op hun site)
  • Gemaakt op: 22 februari 2000, laatste wijziging: 22 juni 2016

Sprookjes saai?

Er wordt wel eens gezegd dat sprookjes een saai thema voor een kamp zijn. Het onderstaande themaverhaal, "de Heks van de drie Biggetjes" toont aan dat dat niet zo hoeft te zijn. De titel klinkt al ergens een beetje vreemd, bij "de Heks en de drie Biggetjes" zou je je het verhaal al enigsinds kunnen voorstellen, maar bij dit niet... Lees door en laat je verrassen! 
 
 

De Heks van de drie Biggetjes

Als aan het begin van een weekendkamp de spullen klaargelegd worden, komt er opeens rook uit het koek en snoep huisje van de Heks uit het sprookje van Hans en Grietje. De Heks komt puffend uit het raampje hangen en vertelt dat de koekjes voor de oma van Roodkapje aangebrand zijn en dat ze bijna gestikt is. De verwondering slaat toe... De boze Heks uit het sprookje van Hans en Grietje is wel erg uit haar doen, normaal bakt ze geen koekjes voor een zieke Oma. Zou het misschien iets te maken hebben met de Heks van (uit het sprookje van) de drie Biggetjes? Ze was zo boos geworden omdat ze in geen enkel sprookje en dus in geen enkel sprookjesboek voorkwam, dat ze vorige week (dan wel op de eerste kampdag) alle sprookjes betoverd had. De heks van Hans en Grietje gaat nog een poging wagen om koekjes voor de Oma van Roodkapje te bakken en maakt er meteen wat extra voor ons. Wij gaan op onderzoek uit. We vervullen de opdrachten van de heks van de drie Biggetjes. Zo verbreken we uiteindelijk de betovering.

Knibbel knabbel knuisje, wie eet daar van mijn huisje? Die leiding zeker weer...

Voordat iedereen aan het einde van het kamp veilig naar huis kan, moeten we er wel zeker van zijn dat de betovering inderdaad verbroken is. Het bedenken van een test, duurt niet lang... Binnen staat nog een Snoephuisje... Er volgt een sluipactie, het snoep wordt erafgehaald, de Heks komt naar buiten om de dieven op te sluiten, maar in plaats daarvan sluiten de kinderen de inmiddels weer boze heks op. De onderdelen van het snoephuisje worden verdeeld en in zakjes gedaan om thuis op te eten. iedereen kan met een gerust hart naar huis gaan, en de heks van de drie biggetjes hoeft ook niet meer boos te zijn.  Inmiddels maakt ze deel uit van ons eigen sprookje.
 
 

Tip

  • Mocht je er bang voor zijn, dat de Heks van de drie Biggetjes niet "veilig" kan verschijnen om steeds de volgende opdracht te geven (ondanks toverkracht e.d.) dan kun je haar ook via de video tonen.

 

Nog meer sprookjes?

Bovenstaande is maar een voorbeeld van wat er met dit thema mogelijk is. Ook het achterste voren beleven van een bestaand sprookje kan een erg grappig thema zijn.


 
[Vorige] [Kampen & kampthema's]
[Home] [Email] [Sitemap]

HTML-Versie: © 1997-2016, Scouting Programma Site
Algemene voorwaarden  Disclaimer