Pippi Langkous


  • Bron: Naar het verhaal van Astrid Lindgren
  • Gemaakt op: 22 februari 2001, laatste wijziging: 22 juni 2016

Pippi is een meisje dat alleen in een groot huis in de Zweedse bossen woont. Dat heeft "zo z'n voordelen": Pippi mag met haar voeten op haar kussen slapen, ze hoeft nooit haar tanden te poetsen, haar paard mag lekker binnen rondlopen e.d. Haar typische uiterlijk, rood haar in twee opzijstaande staartjes, sproeten, oude jurk, twee bonte kniekousen en een ondeugende lach zijn wereld beroemd. Eigenlijk schiep Astrid Lindgren in 1948 met Pippi de eerste Hippy.

Samen met haar buurmeisje en buurjongen beleeft ze de grootste avonturen. Is het niet in de klas bij haar strenge schooljuffrouw dan is het wel omdat er een inbreker rond het huis loopt. Een keer presteert ze het zelfs om een echt vliegtuig te bouwen en ermee te gaan vliegen. 
 
 

Suggesties

  • Pippi is wel niet jarig maar heeft gewoon zin in een feestje. Daarom nodigd ze alle leden van de speltak uit om langs te komen. Ze was alleen even vergeten dat er ook leiding bij de kinderen van de speltak hoort. Tja, ook leiding behoort tot het soort van de grote mensen. En grote mensen waren expres niet uitgenodigd, omdat ze Pippi's feestje behoorlijk in de soep kunnen laten lopen... Als dat maar goed gaat...
  • Ga en week logeren bij Pippi en beleef met haar verschillende spannende avonturen.

Nota Bene

Door de nieuwe Disney productie is Pippi zowel bij de kinderen als bij de ouders bekend, dit is de ideale combinatie voor ouder/kind weekenden en promotie activiteiten.
 
 

Meer over Pippi Langkous op deze site


 
[Vorige] [Kampen & kampthema's]
[Home] [Email] [Sitemap]

HTML-Versie: © 1997-2016, Scouting Programma Site
Algemene voorwaarden  Disclaimer