Oud nieuws van Scouting Ulft

 

10 maart 2004

De inschrijvingstermijn voor de Nationale Jamboree 2004 in Boxtel is verlengd tot 15 april. Wil je meehelpen dan kan dat. Meer informatie vindt je op http://www.nationalejamboree.nl. Lisette gaat dit jaar naar de Nationale Jamboree als medewerkster.

9 maart 2004

Tijdens de radiouitzending bij optimaal FM (94.7 FM) waarin de pivo's van Scouting Ulft te gast waren zijn ook televisieopnamen gemaakt. Een foto van het tv scherm staat hieronder. Klik op de foto voor een groter formaat foto. De pivo's bedanken hier de mensen uit Ulft en omgeving die zo spontaan vastenavond broodjes gekocht heeft.

Pivo's op TV bij optimaal FM

18 februari 2004

Er is na lang wachten (van 18 oktober 2003 tot 18 februari 2004) eindelijk een reactie van het ministerie van VWS binnen op de protestbrief van de pivo's.

17 februari 2004

Op 23 en 24 februari hebben de explorers en de pivo's de vastenavondbroodjesactie weer opgestart. Maandagmorgen om tien uur zijn zij gestart met de verkoop van deze heerlijke verse broodjes, gebakken door bakker 'Docus van der Zande.' Zowel maandag als dinsdag hebben zij 1000 broodjes verkocht.De explorers en de pivo's willen hierbij alle mensen die broodjes hebben gekocht bedanken.

Maandag en dinsdag is ook door de regionale zender 'Optimaal FM' verscheidene keren omgeroepen dat er weer vastenavondbroodjes worden verkocht door Scouting Ulft, als dank hiervoor zijn zeven explorers en pivo's afgereisd naar de studio in Wehl om ze een zakje broodjes aan te bieden. Hierbij zijn ze tevens op de radio te horen geweest, in een gesprek met Balthasar van Puffelen -het Balrijk-

17 februari 2004

Op 23 en 24 februari starten de pivo's samen met de explorers weer met de verkoop van vastenavondbroodjes in Ulft. Inwoners van Ulft kunnen hen maandag vanaf 10 uur aan de deur verwachten. Deze actie is een aantal jaren niet meer gedaan door 'Scouting Ulft', maar op initiatief van de pivo's wordt deze actie dit jaar weer opgestart. Bakker "Docus van der Zande" zal deze speciale broodjes bakken.

5 januari 2004

Op zondag vijf januari zijn er zeven nieuwe pivo's geïnstalleerd: Hanneke, Amanda, Trudy, Mark, Werner, Roeland en Tim.
Voor zij echter geïnstalleerd werden, hadden zij een leuk installatiekamp. Voor meer informatie en foto's klik hier

1 januari 2004

Iedereen een heel goed Scoutingjaar toegewenst!

20 oktober 2003

Tijdens de JOTA zijn er foto's gemaakt. Op de internetpagina's van de VRZA afdeling achterhoek staan ook foto's van de JOTA. Deze foto's zijn gemaakt door Geert, PA3CAH, die zijn call ook dit jaar weer beschikbaar heeft gesteld voor de JOTA bij Scouting Ulft.

18 oktober 2003

De pivo's van Scouting Ulft hebben op zaterdag 18 oktober 2003 tijdens de JOTA Staatssecretaris Ross-van Dorp van Volksgezondheid, welzijn en sport een brief aangeboden waarin zij protesteren tegen de aangekondigde bezuinigingen op Scouting. Hier vind je meer informatie, de brief en foto's die tijdens de overhandiging zijn gemaakt.

3 oktober 2003

Op 3 oktober zijn een aantal leden overgevlogen naar de nieuwe speltak. De avond begon met een waanzinnig spel, waarbij de overvliegers met hun speltakgenoten in het bos het Zweeds loopspel gedaan hebben aan de hand van maar liefst 120 vragen. Na afloop van dit spel begon het echte overvliegen. Op stelten mochten de overvliegers naar hun nieuwe speltak oversteken. Ze werden hierbij aangemoedigd door alle aanwezige scoutingleden.

29 september 2003

Staf- en bestuursleden van Scouting Ulft die ook mee willen helpen deze website verder uit te bouwen kunnen hier hun materiaal aanleveren. Voor je begint is het raadzaam even deze tips door te lezen.

28 september 2003

scouting nederland in actie

Scouting Nederland krijgt vanaf 2004 een afbouwsubsidie. Met ingang van 2006 krijgt Scouting Nederland, de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land, geen enkelesubsidie meer. Scouting Nederland luidt de noodklok vanwege deze rampkoers: 'Het kabinet doet Scouting de das om. In twee jaar tijd van ruim 1 miljoen euro naar structureel nul euro, is absoluut maatschappelijk onverantwoord en onaanvaardbaar.' Protesteer ook tegen dit besluit! Gan naar de actiepagina van Scouting Nederland.

19 augustus 2003

De Scouting Ulft pagina's zijn ook toegevoegd aan de 0315-ulft pagina. Op deze dochter van de welbekende Startpagina.nl site staan allerlei lokale Ulftse links.

11 augustus 2003

De welpen zijn weer terug van zomerkamp. Het kamp was in Eefde. Hier alvast enkele foto's van woensdagavond, gemaakt door uw verslaggever ter plaatse. Deze week zijn de gidsen op kamp in Oosterbeek.

7 juli 2003

Er is een nieuwe kalender toegevoegd aan de Scouting Ulft pagina's. Je vindt deze in het menu. Laat maar eens horen wat je er van vindt.

27 juni 2003

De website over naar een nieuwe provider, voor een groot deel verlost van reclame en geflipper van allerlei pagina's die uit het frame springen. Met dank aan scoutnet.nl!

14 mei 2003

Explorers, pivo's, vipo's, leiding en bestuur, je kunt je nu inschrijven voor de Scoutiviteit op 29, 30 en 31 mei 2003. Kijk op http://www.scoutiviteit.scouting.nl voor meer informatie.

13 mei en 16 mei kan deze website slecht of niet bereikbaar zijn via http://ulft.scoutnet.nl, ook email sturen naar ...@ulft.scoutnet.nl zal dan niet kunnen. Dit komt door werkzaamheden bij Scouting nederland.

Deze website blijft altijd bereikbaar via http://ulft.surf.to of via deze link!

8 mei 2003

De webpagina's van de welpen zijn nu helemaal klaar. Klik in het menu links op welpen om de leukste jungle op internet te bekijken...

4 mei 2003

In Ulft was 4 mei een dodenherdenking bij het monument naast de Smeltkroes. Scouting Ulft was daarbij aanwezig. Een van de explorers heeft een gedicht voorgelezen. Ze hebben een krans aangeven tijdens de kranslegging en de canadese vlag gedragen. Verder waren leden van diverse speltakken en bestuur aanwezig. Wil je meer weten over de 4 mei viering? Op de pagina's van het Nationaal Comité 4 en 5 mei vind je veel informatie. Kijk ook eens op deze pagina, hier vind je het gedicht van Isolde Schat uit Ulft dat zij heeft voorgelezen tijdens de herdenking op 4 mei 2000 op de Dam.

27 april 2003

De webpagina's van de welpen zijn al bijna klaar. Alvast een voorproefje? Klik in het menu links op welpen...

18 april 2003

Inmiddels is de zonnepitactie weer voorbij. Iedereen veel succes toegewenst met het kweken van de zonnebloemen!
Binnenkort presenteren de welpen op deze site hun eigen webpagina's, kom dus snel nog eens langs.

13 februari 2003

Inmiddels hebben we het derde en laatste verslag over de Wereld Jamboree van Tim gekregen.

3 januari 2003

Scouting Ulft wenst iedereen een heel fijn en vreedzaam Scoutingjaar toe! Inmiddels hebben we -via email- van Tim een tweede verslag uit Thailand ontvangen.

28 december 2002

Tim van de explorers is ondertussen vertrokken naar de Wereldjamboree in Thailand. Lees hier zijn eerste verslag.

20 december 2002

Nog een paar dagen, dan is het alweer kerst. Ook binnen Scouting Ulft is er een kerstviering georganiseerd. Inmiddels heeft iedereen een uitnodiging ontvangen voor deze bijzondere avond. Alle activiteiten hebben als thema "Zinloos geweld". Voor iedereen alvast hele fijne en vreedzame kerstdagen.

27 oktober 2002

Persbericht:
Er wordt inmiddels al weer hard gewerkt aan de tweede Nationale Jamboree.
Deze vindt plaats van 26 juli t/m 5 augustus 2004 in Liempde (vlak boven Eindhoven)
In november zal op de Nationale Jamboree site de eerste informatie worden geplaatst.

25 oktober 2002

Op vrijdagavond 25 oktober hebben explorers een greppeldropping georganiseerd voor de scouts en explorers. Er was een tocht uitgezet vanuit Bredenbroek naar Ulft. Het was een erg natte maar zeer geslaagde avond.

Komende week komt er weer een nieuwe editie uit van de spoorsleutel. Het zal nog een tijdje duren voor deze ook digitaal beschikbaar is want deze keer was de digitale versie te groot voor de website.

20 oktober 2002

Op 19 en 20 oktober hebben we weer deelgenomen aan de JOTA/JOTI. Het was een leuk weekend. Binnenkort kun je hier de foto's bekijken.

28 september 2002

Op deze site nu ook het actuele weerbericht uit de regio. Ga je op kamp in Ulft of ken je mensen die hier op vakantie zijn dan kun je hier zien wat voor weer het nu is.

12 september 2002

Op vrijdagavond 4 oktober, ja op dierendag :-) , is het tijd om over te vliegen voor alle speltakken. Aanvang 19:00 uur. Lokatie gebouw Zuid. Ouders/verzorgers, broertjes, zusjes, opa's en oma's van alle overvliegers zijn van harte welkom. Leden in uniform. Briefjes zijn inmiddels uitgedeeld dus geef je nu op! Vorig jaar ging het zo...

25 augustus 2002

Tijdens de bezoekersavond van het zomerkamp van de welpen zijn er wat foto's gemaakt. De foto's zijn hier te bekijken. Wil je deze foto's zelf graag in betere kwaliteit hebben (1,5 MB per stuk)? Dit, kan stuur een mailtje met de fotonummers naar webmaster@ulft.scoutnet.nl.

30 juli 2002

De website van Scouting Ulft is afgelopen weekend overgezet naar een andere provider. Vandaag bleek dat er soms wat rare dingen gebeuren als er naar een andere pagina gesprongen wordt. Pagina's springen soms uit hun frame. Dit is niet reproduceerbaar. Het is eenvoudig op te lossen door 1 keer op de "Terug" ("Back" knop in de engelse versie) te klikken. Naar een goede oplossing wordt gezocht. Door een storing op de Chello webserver is de startpagina (http://ulft.scoutnet.nl) vanavond niet bereikbaar. Hopelijk is de storing van korte duur. De website is wel normaal bereikbaar via http://www.ulft.scoutnet.nl.

23 juni 2002

De verkenners van Scouting Ulft zijn dringend op zoek naar enkele nieuwe stafleden. Heb je interesse? Kom vrijdagavond langs op de groepsavond tussen 19:00 en 21:30 uur. Meer informatie vindt je elders op deze website. Natuurlijk kun je ook via email meer informatie aanvragen. Stuur een berichtje naar vipo1@hotmail.com en je krijgt snel antwoord.

11 april 2002

Volgende week (17 t/m 20 april ) houden de gidsen en verkenners weer hun jaarlijkse zonnebloempitten actie. Er zijn mooie prijzen te winnen.

20 maart 2002

De agenda is soms niet bereikbaar. De oorzaak ligt bij de provider van de pagina's.
Op 1 vrijdagavond 1 maart hebben we Baden powell dag gevierd. Er was een grote puzzeltocht georganiseerd die kriskras door Ulft liep. Boven aan deze pagina stond een tijdje geleden een foto van deze gezellige avond.

7 januari 2002

Nieuw op deze site: het informatieblad Risico Inventarisatie Legionella. Ga links in het menu naar informatiebladen en kies hier "Informatieblad Legionella". Ik kwam er achter dat veel mensen nog veel te weinig van Legionella en de risicoanalyse weten, daarom heb ik dit informatieblad samengesteld. Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen, maar het is een begin... Als je aanvullingen hebt, laat het me weten!

11 april 2002

Volgende week (17 t/m 20 april ) houden de gidsen en verkenners weer hun jaarlijkse zonnebloempitten actie. Er zijn mooie prijzen te winnen.

20 maart 2002

De agenda is soms niet bereikbaar. De oorzaak ligt bij de provider van de pagina's.
Op 1 vrijdagavond 1 maart hebben we Baden powell dag gevierd. Er was een grote puzzeltocht georganiseerd die kriskras door Ulft liep. Boven aan op deze pagina een foto van deze gezellige avond.

7 januari 2002

Nieuw op deze site: het informatieblad Risico Inventarisatie Legionella. Ga links in het menu naar informatiebladen en kies hier "Informatieblad Legionella". Ik kwam er achter dat veel mensen nog veel te weinig van Legionella en de risicoanalyse weten, daarom heb ik dit informatieblad samengesteld. Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen, maar het is een begin... Als je aanvullingen hebt, laat het me weten!

24 december 2001

Op vrijdagavond 21 december hebben we onze jaarlijkse kerstviering gehad. Ondanks de korte voorbereidingstijd hebben alle speltakken hun best gedaan om een leuke presentatie te houden met hun speltak. Ondanks het feit dat er op veel scholen ook dezelfde avond een kerstviering werd gehouden waren toch veel kinderen en hun familieleden gekomen om deze gezellige met toneel, verhalen en zang gevulde avond mee te maken. De explorers en hun begeleiding zorgden voor drinken en cake, bovendien hebben ze ons "het licht gebracht" aan het eind van de avond. Ze deelden kaarsjes uit ontstoken aan het vuur afkomstig uit Betlehem. Dit vuur is per vliegtuig opgehaald en via Oostenrijk, Berlijn en Bocholt in ons bezit gekomen en is ook weer doorgegeven aan de kerk in Ulft. Dit vuur is het symbool voor vriendschap en vrede en geprobeerd wordt dit vuur de hele wereld rond te sturen. Het zijn veelal scoutinggroepen die dit verzorgen.

Iedereen die geholpen heeft de kerstviering dit jaar weer mogelijk te maken: bedankt!!

27 oktober 2001

Op zaterdagavond 27 oktober was de jaarlijkse feestavond. Tijdens deze avond werd door het bestuur van Scouting Ulft uitvoerig stilgestaan bij het vrijwilligerswerk binnen Scouting Ulft. Dit jaar werd elke vrijwilliger persoonlijk met een presentje bedankt, het was tenslotte het jaar van de vrijwilliger. Daarna stond er een uitgebreid buffet op ons te wachten.

20 oktober 2001

De JOTA is alweer voorbij. Kijk snel op de JOTA 2001 webpagina. Hier vindt je ook een link naar de fotopagina.

8 oktober 2001

Vrijdag 5 oktober was het tijd om over te vliegen, dit jaar werd er voor het eerst door alle speltakken tegelijk overgevlogen tijdens een groots opgezet spektakel. Lees meer.

Zaterdag 6 oktober is een enthousiaste groep mensen van scouting Ulft bezig geweest het gebouw op het zwarte plein een beter aanzien te geven. Er is druk geschoffeld, gespit en geveegd. Daarnaast is ook de schuur grondig opgeruimd. Het ziet er weer top uit!

Al enkele weken is het op vrijdagavond een drukte van belang in het gidsen/verkenners lokaal. Er wordt heel wat afgeplamuurd, geschuurd, getekend, gesponsd en geschilderd. Na jaren van praten werd het tijd om het lokaal eens grondig onder handen te nemen. Een van de verkenners wist te melden dat alles al over enkele weken klaar zou zijn... Ook nu al is het resultaat verbluffend!

3 oktober 2001

De Scouting Ulft website was helaas soms niet bereikbaar. Het bleek dat de URL http://ulft.surf.to de afgelopen dagen niet altijd goed werkte, http://surf.to/ulft werkt wel gewoon.

Op de website is de afgelopen periode het één en ander aangepast. Er is een nieuwe kalender gemaakt die zijn gegevens uit een database haalt. Op deze manier hopen we meer informatie overzichtelijk aan te kunnen bieden. Verder is de chatpagina helemaal gewijzigd. Je komt nu direct op een kanaal waar bijna altijd wel mensen zijn.

Nog even en de JOTA gaat alweer van start. Ook wij doen dit jaar weer mee. Meer weten? Kijk snel op de JOTA 2001 webpagina. Je vindt hier ook de uitnodigingsbrief.

17 juli 2001

LET OP !!!!!! Pas je favorieten aan...
Helaas zijn de webpagina's van Scouting Ulft per 31 juli niet meer te bereiken via www.scoutingulft.com, ook de emailadressen uit het @scoutingulft.com domein werken daarna niet meer. Het goede nieuws is dat Scouting Ulft per vandaag te bereiken is via http://ulft.scoutnet.nl. Natuurlijk blijft het adres http://ulft.surf.to gewoon bestaan. Per email zijn we te bereiken via info@ulft.scoutnet.nl.

Verder wensen we alle bezoekers van deze pagina een heel fijn kamp toe en een prettige vakantie.

Routebeschrijvingen kampterrein: Gidsen Ommen, welpen/kabouters Borculo en verkenners Didam

29 april 2001

De zonnepitactie is ook dit jaar weer geslaagd, mede dankzij de hulp van de lokale omroep Optimaal FM en de ulftse bevolking hebben we onze kas weer kunnen aanvullen. Zie ook 18 april voor meer informatie over de actie.

De spoorsleutel is onderweg naar de drukker en is reeds gedeeltelijk beschikbaar voor nieuwsbrieflezers. Binnenkort zal de nieuwe spoorsleutel ook on-line te bekijken zijn. Er is ook een archief aanwezig van de spoorsleutels die al uitgebracht zijn.

18 april 2001

Vandaag begint de Zonnepittenactie, een actie van de gidsen en verkenners. Lees hier meer over de acties.

3 januari 2001

De Scouting Ulft pagina's zijn weer wat verder uitgebreid, er is nu ook een chatpagina toegevoegd. Dit is een leuke manier om elkaar eens op een andere manier te ontmoeten. Op dit moment is het natuurlijk nog niet zo druk op deze chatpagina, dus het zal misschien handig wezen om van tevoren telefonisch of via email samen een chat-tijd af te spreken. Verder kun je jezelf opgeven voor de Scouting Ulft Nieuwsbrief.

1 januari 2001

Namens Scouting Ulft wil ik iedereen een heel goed 2001 toewensen. En... vergeet niet het vuurwerk op te ruimen, dit voorkomt veel ongelukken!

Toevoegen aan "uw favorieten" bleek niet correct te werken. Heb je al gebruik gemaakt van deze knop (25 december) gooi deze link dan weg en voeg hem opnieuw toe aan je favorieten!

28 december 2000

Tijdens de kerstviering heeft Vincent foto's gemaakt. Deze zijn vanaf vandaag te bekijken. Op de site van Scouting Ulft kun je ook al een tijdje een zoekmachine gebruiken om op de site te zoeken (zie de menubalk links).

25 december 2000

Scouting Ulft wenst alle bezoekers van haar internetpagina een heel gelukkig en vredig kerstfeest toe. Het lijkt er zelfs op dat het een witte kerst gaat worden!

Het blijkt dat de Scouting Ulft pagina's soms moeilijk of niet bereikbaar zijn via de link www.scoutingulft.com. Als deze link niet werkt kun je gebruik maken van het adres http://ulft.surf.to Om deze pagina in de toekomst eenvoudig te kunnen vinden kunt u ons toevoegen aan uw Favorieten/Bookmarks door

18 december 2000

Heb jij je nieuwe agenda van 2001 al bijgewerkt? Vanaf nu vergeet je geen enkele activiteit meer met de digitale Scouting Ulft Agenda. De menubalk is aangepast, hopelijk staat het menu nu sneller op je scherm.

12 december 2000

De uitslag van de Nationale scoutingloterij 2000 is bekend gemaakt. De winnende nummers vindt je hier, het is nog niet bekend of er een prijs in Ulft gevallen is. Op deze pagina vindt je meer informatie over acties bij Scouting Ulft.

Surfen op de website van Scouting Ulft kan vanaf nu ook per mobiele telefoon op onze eigen WAP pagina: http://wappy.to/ulft. Om te beginnen vindt je hier een handige routebeschrijving naar het gebouw in Zuid dat verhuurd wordt.

3 december 2000

De JOTA is weer voorbij. Een verslag van de Jota/Joti vindt je op de jotapagina. De dagen worden al weer korter en de kerstviering (vrijdag 22 december 19:30 uur tot ca. 21:30 uur, Almende College, lokatie Wesenthorst te Ulft, voor leden en hun familieleden) komt snel dichterbij. Het verslag van de Jamboree is inmiddels ook beschikbaar.

15 oktober 2000

Scouting Ulft doet dit jaar ook weer mee aan de Jota/Joti, lees hier meer.

Voor de buitenlandse bezoekers van deze site is nu een engelse pagina toegevoegd.

Het verslag van de Nationale Jamboree is nog niet af, als het goed is verschijnt deze eind oktober op deze site. Er zal ook een MP3 versie van het nationale Jamboreelied worden geplaatst. Kom dus snel nog eens langs! Een voorproefje is er al wel.

23 augustus 2000

De opmaak van de Scouting Ulft pagina's is drastisch gewijzigd. Hopelijk is de site hierdoor ook duidelijker en gemakkelijk bruikbaar geworden.

De Zomerkampen en de Nationale Jamboree zijn weer voorbij en we bereiden ons weer voor op een nieuw scoutingjaar.

We zijn met 21 scouts en explorers en 3 stafleden naar de Nationale Jamboree in Dronten geweest. Het was voor ons allemaal een onvergetelijke ervaring. We hebben er nieuwe ideeën opgedaan en contacten gelegd met andere scoutinggroepen. Ook de kreet "Koffie Hans?" (Platenburg) zal de gemoederen van velen nog lang bezig houden. Van Hans is ook nog een unieke foto gemaakt, hierover binnenkort meer.


Een verslag van de Nationale Jamboree 2000 in Dronten zal begin september hier te lezen zijn. Op de jamboree fotopagina zullen we proberen de thuisblijvers een stukje van de Jamboree te laten proeven. Op deze fotopagina gaan we proberen alle foto's van de Jamboree te verzamelen die op 1 of andere manier met Scouting Ulft te maken hebben.

 

 

U kunt indien gewenst doorklikken naar de frameloze indexpagina
ga door...