Scouting Uotha
Bevers

Welkom op de beversite van scouting Uotha. Op deze site vind je informatie over de jongste speltak van scouting Uotha. Bevers zijn kinderen van 5, 6 of 7 jaar. Je kunt lezen wat wij allemaal doen tijdens draaidagen en kampen. Verder kun je een kijkje nemen in ons dorp Hotsjietonia, het dorp waarin de themafiguren van de bevers wonen. Ook kun je zien hoe je zelf een bever kunt worden.

Wat doen de bevers

Iedere zaterdagochtend komen de bevers van kwart over 10 tot kwart voor 12 bij elkaar. We doen dan hele gave dingen die echt bij scouting horen. We spelen veel buiten en in de natuur. Dingen die de bevers doen zijn bijvoorbeeld kampvuur maken, over touwbruggen klimmen, vlotvaren, hutten bouwen, speurtochten lopen met een kompas en de bevers leren zelfs al een paar echte scoutingknopen.

Kampen

Ook de bevers gaan net als alle andere echte scouts ook regelmatig een weekendje weg of op kamp. Voor de bevers zijn er ieder jaar de volgende kampen:

Ouderkindweekend
De bevers slapen een nachtje in ons clubgebouw. De ouders mogen de zaterdag mee om de hele dag leuke dingen te doen.
Beverweekend
Ook dit weekend mogen de bever een nachtje komen slapen in ons clubgebouw, maar ditmaal zonder ouders. Dit weekend staat altijd in een leuk thema.
Zomerkamp
Eén keer per jaar gaan de bevers echt op kamp. We gaan dan naar een clubgebouw van een andere scouting in de regio en maken er een groot feest van. Dit kamp duurt 2 nachten.

Welkom in Hotsjietonia

Het dorp Hotsjietonia is de plaats waar de Bevers van Scouting spelen. In het Dorp Hotsjetonia vind je allemaal verschillende huizen. Je vindt er Proffesor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker, Sterre Stroom en Steven Stroom, Keet Kleur en Fleur Kleur en Noa. Stuiter stuurt de bevers iedere week een brief waarin staat wat we deze week weer gaan beleven. Er komen dus elke zaterdag Bevers spelen in het dorp Hotsjietonia.

Bijeenkomst op Zaterdag

Zaterdag van 10:15 tot 11:45 uur
Clubgebouw 'Het Kompas'
Volkelseweg 35
5405 NA Uden
0413-255753

Meer informatie

Wanneer u meer wilt weten over de Bevers of u wilt deze leuke vereniging helpen, dan kunt u contact op nemen via e-mail.

U kunt ook kijken op de web-site van Scouting Nederland.

Na de Bevers

Na de bevers kun je doorgaan met scouting als welp op dinsdag, vrijdag of zaterdag.