Scouting Uotha
Davy Crockett Stam

De Roverscouts zijn een groep jongens en meisjes van 19 tot en met 25 jaar. Een groep RoverScouts heet een Stam en heeft een eigen naam. Die van ons heet Davy Crockett stam. De speltak sluit dan ook aan bij de ontwikkeling en ervaringen die je bij de explorers hebt doorgemaakt.

Wat doet de Stam

Als Stam doe je wat jij wilt en maak je je eigen programmas. Om een goed programma in elkaar te zetten, maak je gebruik van de zeven stappen van de programmeercyclus:

Kampen

Bij Scouting horen kampen. Zo ook bij de Stam. We gaan ieder jaar op winterhike: Lekker wandelen in de frisse buitenlucht.

We hebben ook een Stam weekeinde waarvan de bestemming en activiteit alleen wordt beperkt door onze fantasie. We willen ook nog wel eens gaan kijken (en meedoen) bij nationale activiteiten.

Spelvisie Stam

Als Roverscout doe je alles zelf. Je hebt geen begeleiding meer. In veel gevallen ben je zelf al leiding bij bijvoorbeeld de welpen. Roverscouts worden gezien als jeugdleden, omdat je als roverscout de laatste hand legt aan je jeugdperiode bij Scouting.

Bijeenkomst op Vrijdag

Vrijdag van 21:00 tot 23:00 uur
Clubgebouw 'Het Kompas'
Volkelseweg 35
5405 NA Uden

Meer informatie

Wanneer u meer wilt weten over de Stam of u wilt deze leuke vereniging helpen, dan kunt u contact op nemen via e-mail.

U kunt ook kijken op de web-site van Scouting Nederland.

Na de DC-Stam

Er nog steeds voldoende mogelijkheden om met scouting bezig te blijven na de DC-Stam. Wanneer je ouder dan 25 bent, kan je door naar de Jan van Brabant Stam. Daarnaast kan je ook nog altijd:

  • Leiding zijn bij de jongere speltakken.
  • In het bestuur bij de vereniging Scouting Uotha.

Daarnaast is er op regionaal, nationaal en internationaal niveau altijd wat te doen.