Scouting Uotha
Explorers

De Explorers zijn een groep jongens en meisjes van 15 en 18 jaar. We noemen dat een afdeling. In ons geval RSA 586 (Rowans en Sherpa's Afdeling 586, want elke afdeling heeft een nummer). De speltak sluit dan ook aan bij de ontwikkeling en ervaringen die je bij de Scouts vrijdag of zaterdag hebt beleefd.

Wat doen de Explorers

Wat doen wij zoal in die twee uur per week? ...van alles: we verzinnen namelijk zelf onze programma's! Elke week hebben een aantal explorers programma. We gaan bijvoorbeeld pionieren, vuur stoken, maffe spelletjes doen.

Kampen

Maar wat is de scouting zonder het jaarlijkse zomerkamp? Bij de explorers kunnen we zelf de locatie voor het zomerkamp uitkiezen. Zo zijn we afgelopen jaren in Engeland, Wiltz in Luxemburg en Koblenz in Duitsland geweest.

Door het jaar heen hebben we ook nog weekendkampen. Jaarlijks hebben we ook nog een groepsweekend en een winghike.

Spelvisie Explorers

Het geld voor het zomerkamp, de weekendkampen en de draaiavonden verdienen we zelf. We doen veel verschillende soorten werk: de tent voor carnaval opbouwen, overbodige boompjes in het bos rooien en helpen bij Uden on Ice.

Dit alles (en vooral het geld) brengt een hoop verantwoordelijkheid met zich mee. Het is zeker belangrijk om met deze verantwoordelijkheid om te leren gaan, want de explorers van vandaag zijn de scoutingleiding van morgen. Om dit alles goed te laten verlopen, hebben we een bestuur van explorers. Dit bestuur bestaat uit een voorzitter, een peningmeester, een secretaris, een materiaalbeheerder en een algemeen bestuurslid.

O ja, natuurlijk hebben we ook nog begeleiding. Bij de explorers is er met recht sprake van begeleiding in plaats van leiding, omdat wij zelf de programma's maken en er dus ook zelf voor verantwoordelijk zijn of we lol maken of niet! Met de ervaring van onze begeleiding kunnen zij ons wel sturen en helpen...

Bijeenkomst op Maandag

Maandag van 19:00 tot 21:00 uur
Clubgebouw 'Het Kompas'
Volkelseweg 35
5405 NA Uden
0413-255753

Meer informatie

Wanneer u meer wilt weten over de explorers of u wilt deze leuke vereniging helpen, dan kunt u contact op nemen via deze e-mail.

U kunt ook kijken op de web-site van Scouting Nederland.

Na de Explorers

Na de Explorers kun je doorgaan met scouting als Roverscout in de Davy Crockett stam.