Scouting Uotha
Lid worden

Lid worden?

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn! Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van Scouting Uotha ? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Vul dan je gegevens in op het inschrijfformulier. Informatie over het lidmaatschap Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Uotha kun je eerst 4 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Mocht je het na 4e keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht, laat het wel even weten. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende :
Het lidmaatschap gaat in vanaf het moment dat je besluit om lid te worden. En je betaalt contributie vanaf dat moment.

Hoe oud ben jij?

Voor de verschillende leeftijdsgroepen zijn er bij Scouting zogenaamde speltakken.

Bevers
5-7 jaar
Welpen
7-11 jaar
Scouts
11-15 jaar
Explorers
15-18 jaar
Roverscouts
18-21 jaar

Wachtlijst

Soms kun je niet terecht bij een bepaalde speltak, omdat deze al vol is. Je komt dan op een wachtlijst en zodra er plek is, kun je lid worden van de groep. Als je niet meer in aanmerking komt voor je huidige leeftijdsgroep, dan schuif je automatisch op naar een oudere groep.

Meer weten over het lidmaatschap? Kijk dan verder op deze site of neem contact op met de ledenadministratie.

Contributie

Ieder jeugdlid van Uotha betaalt evenveel contributie. Voor dit seizoen is de contributie voor ieder lid € 162,52 per jaar met een minimum van € 80,00 als een lid gedurende het seizoen begint. De contributie wordt ieder kwartaal per automatische incasso geïnd. De contributie wordt bij een onvolledig seizoen op hele maanden afgerond.

Kampgeld

De kampen zijn inbegrepen bij de contributie. Tenzij de leiding het aan geeft.

Stoppen

De contributie kan pas worden stopgezet, nadat is afgemeld bij de eigen leiding van de speltak en bij de ledenadministratie. Deze afmelding moet schriftelijk worden ingediend bij de ledenadministratie.

Voor alle vragen met betrekking tot de contributie kunt u terecht bij onze penningmeester.

Leiding worden ?

Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel. Regelmatig zijn we bij onze Scoutinggroep op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven. Je kunt leiding worden binnen de verschillende speltakken, afhankelijk van waar er open plaatsen zijn binnen het team. Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma's te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op met het groepsbestuur.

Scouting Academy

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy. Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan kun je bij ons terecht! Onze jongste speltakken, de bevers en de welpen, zijn altijd blij met enthousiaste 'nieuwe leiding'. De opkomsten die je meedraait duren 1,5-2.00 uur. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven kun je al je creativiteit kwijt! Enthousiast? Neem dan contact op met het groepsbestuur.

Anders helpen

Is leiding geven niet direct het geen wat je wilt doen, dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden binnen onze enthousiaste vereniging neem dan contact op met de ledenadministratie.

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Uotha, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde. Als lid van Scouting...

 • beleef je uitdagende activiteiten!
 • ontmoet je nieuwe vrienden!
 • kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
 • leer je je eigen grenzen ontdekken!
 • ontvang je een Scoutcard!
 • krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
 • ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
 • vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
 • ontmoet je mensen uit andere culturen!
 • kun je deelnemen aan grote scouting evenementen zoals een Wereld Jamboree.
 • ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!