Scouting Uotha
Welpen Zaterdag

De welpen is een groep jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar met lef. Het Jungle Book staat centraal bij deze tak van Scouting. Net als de wolvenwelpen in het Jungle Book leren de welpen om samen te spelen en de natuur te waarderen en gebruiken. De speltak sluit dan ook aan bij de leuke dingen die je bij de bevers hebt gedaan.

Activiteiten

Bij de welpen proberen we een zo divers mogelijk programma voor te bereiden, zodat geen zaterdag ochtend hetzelfde is. Goed weer betekent meestal dat we naar buiten gaan voor bijv:

  • een bosspel
  • spelletjes rondom het clubgebouw
  • pionieren
  • tokkelen
  • frikandellen bakken boven een houtvuur
  • tochten lopen

Naast deze buitenprogramma's zijn er ook ochtenden waarop we binnen zullen draaien (slechtweer programma's). Dan houden we ons bezig met bijv. iets moois of iets lekkers maken.

Kampen

Naast deze vaste draaidagen gaan we 2x per jaar op kamp. 1 weekendkamp om de kinderen voor te bereiden voor het grote kamp en om natuurlijk veel lol te hebben en in de zomervakantie het grote kamp.

Het themaverhaal

Het themaverhaal van de welpen is gebaseerd op het Jungleboek van Rudyard Kipling. De Welpen halen hun inspiratie uit het Jungleboek, de namen van de leiding en veel andere termen komen allemaal daaruit.

In de jungle van India groeit Mowgli op bij de wolven. Hij is nooit bang en begrijpt de talen van alle dieren. De wetten van de jungle kent hij allemaal. Alleen... Shere Khan, de tijger, trekt zich helemaal niets aan van deze wetten. Hij wacht zijn kans af om Mowgli te grijpen. Hij haatte deze mensenwelp. Op een dag heeft hij Mowgli te pakken. Net op dat moment komt Shanti aan met de rode bloem en vlucht de grote en sterke tijger weg.

Shanti komt uit Haveli, het mensendorp aan de rand van de jungle. Na hun eerste ontmoeting is Shanti vaak in de jungle. Ze leert van Mowgli en Baloe één voor één de wetten van de jungle, het is als mens niet altijd makkelijk die te begrijpen. Mowgli leert haar alles wat hij weet, bijvoorbeeld hoe je in een boom klimt en hoe je dieren kan roepen. In de jungle maken Mowgli en Shanti van alles mee. Zo wordt Mowgli aangevallen door de apen, redt Shanti haar broer en wordt er vergaderd over de opvolging van de wolvenleider Akela. Shanti maakt kennis met de dieren van de jungle, zoals Baloe, Bagheera, Chil, Raksha, Jacala, en Rikki Tikki Tavi. Maar, Shere Khan loert nog altijd op Mowgli. Als dat maar goed afloopt...

Bijeenkomst op Zaterdag

Zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur
Clubgebouw 'Het Kompas'
Volkelseweg 35
5405 NA Uden
0413-255753

Meer informatie

Wanneer u meer wilt weten over de welpen of u wilt deze leuke vereniging helpen, dan kunt u contact op nemen via e-mail.

U kunt ook kijken op de web-site van Scouting Nederland.

Na de Welpen

Na de welpen kun je doorgaan met scouting als Scout op vrijdag of zaterdag.