De zaterdagmiddag van een zeeverkenner is een middag waarin training en spel samenkomen van 2 tot 6 in de zomer en tot 5 in de winter.

Als zeeverkenner leer je zeilen, roeien en vooral verstandig varen, maar het moet ook leuk blijven. Je leert uiteindelijk zelfstandig een boot te varen en al het te onderhouden, wat je zelfs buiten de zeeverkenners toe kan passen.


Tijdens het zomerseizoen doe je programma's op het water.  Soms is er een instructiemiddag waar je onder leiding van een staflid je zeil- of roeivaardigheid verbetert. Vaker nog speel je spellen op het water samen met je bak, waarin je met vijf tot acht leeftijdsgenoten samen probeert de beste te zijn. Dat is bijvoorbeeld bungee-roeien, een varend EHBO-postenspel, of gewoon simpelweg een zeil- of roeiwedstrijd. Centraal daarbij staat altijd het samenwerken: Het is belangrijk dat je samen de uitdagingen aangaat!

 

Het winterseizoen staat vooral in het teken van het onderhoud aan de vletten. Als zeeverkenner zorg je er zelf voor dat de boot van jullie bak elk jaar weer mooi in de verf staat. Daar helpt de staf je natuurlijk ook bij, maar uiteindelijk kun je het helemaal zelf!