Installeren

Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt eenmaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgezwommen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

De traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken mag je een knoop in het touwtje van je uniformtrui doen zodat je iedere keer er aan herinnerd wordt dat je een goede daad moet doen. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

Uniform

Belletable - Stella Maris heeft net als elke andere (water)-scoutinggroep een uniform. In januari 2008 is besloten definitief af te stappen van de ouderwetse blauwe bloes en is gekozen voor een nieuw ontwerp dat meer bij de huidige tijd past.

Het uniform laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil. Een variant voor de jongsten (Welpen) en een voor de overigen (Zeeverkenners, Wilde Vaart en Staf). De variant van de zeewelpen onderscheidt zich door de lichtblauwe kleur  van de zeeverkenners, wilde vaart, loodsen en staf die een navy blue t-shirt en trui hebben. Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je uniform aan. 

De uniformonderdelen zijn afzonderlijk eenvoudig via het internet te bestellen. De eigen naam kan op het uniform geschreven worden zodat de kleding niet verwisseld wordt met andere leden. 

Ter indicatie van de kosten zijn hieronder de individuele kosten van de uniformonderdelen in januari 2020 opgenomen.

Welpen:

T-shirt:                    21 EUR
Sweatshirt:                36 EUR

Rest van de speltakken:

T-shirt:                    23 EUR
Sweatshirt:                38 EUR