Kun je een beetje varen dan ga je naar de ZeeLeeuwen.
Zit je al lang bij de ZeeWelpen (of ben je 11 jaar) en heb je dus de basis van de waterscouting onder de knie dan ga je naar de ZeeLeeuwen. Ze hebben dezelfde leiding als de ZeeWelpen! Het zijn kinderen van 11 tot 12 jaar, plus kinderen die al zoveel weten dat ze de ZeeWelpen ontgroeid zijn.
 
Ze leren zelfstandig varen met een roeiboot en mogen deze ook zelf schilderen in de winter! Je gaat dus heel veel varen in een lelievlet om het roeien en zeilen te leren. Als je het roeiinsigne en zeilinsigne hebt gehaald dan mag je zelf met je vrienden gaan varen in de haven. Ook als er geen scouting is!
Ook kun je een insigne om kampvuur te maken halen. Supertof! Bij de ZeeWelpen krijg je een reddingsvest van de vereniging. Ze gaan drie keer per jaar op kamp: 1 nacht in de herfst, 2 nachten in de lente en 4 nachten in de zomer. Dit doen ze samen met de ZeeWelpen

Hey, ik ben Tim en vanaf dit seizoen mag ik bij de ZeeLeeuwen omdat ik al weet hoe ik moet zeilen. Het is hier heel erg tof, want we doen allemaal leuke dingen. Vorige week heb ik mijn roei-insigne gehaald en nu mag ik dus met mijn vrienden zelf gaan roeien in de haven! Straks gaan we ehbo oefenen, vorige week hebben we marshmellows gemaakt op ons eigen gebouwde kampvuur! In de zomer varen we veel in lelievletten. Dat is tof! Bekijk het filmpje maar eens.