ScoutNet Nederland - Support

Algemene informatie... (zie ook: mail + web diensten overzicht)

Uw elektronische post (E-Mail) kan automatisch worden doorgestuurd naar een ander opgegeven E-Mail adres. Om zo'n bericht te ontvangen op een bestaand E-Mail adres zijn verder geen extra instellingen nodig.

Als u niet in het bezit bent van zo'n E-Mail adres zijn er nog andere mogelijkheden. De makkelijkste is het gebruik van een POP3 of IMAP mail programma. Ook bieden wij IMAP en POP3 via een beveiligde (SSL) verbinding, POP3S en IMAPS heet dat dan. Alle hedendaagse mailprogramma's horen met deze protocollen overweg te kunnen.

Forwarding aanpassen, aanzetten en uitzetten

Mail forwarding aanzetten, uitzetten of wijzigen kan via usermin.

Password wijzigen

Als het goed is, kunt u uw password wijzigen via de optie die de meeste POP en IMAP mailers daarvoor bieden. Maar omdat we daarover nogal wat probleem-meldingen ontvangen hebben, kan het nu ook via usermin, een web-interface voor user instellingen.

FAQ (veel gestelde vragen)

Als ik E-Mail verstuur en iemand antwoord daarop (Reply) wordt het niet gestuurd aan het E-Mail adres op @scoutnet.nl

Kontroleer de instellingen in uw mail-programma. Er zijn een aantal mail-programma's waarvan het E-Mail adres meteen aangeeft welke mailserver er als basis wordt gebruikt. In dat geval is het niet mogelijk een andere afzender op de mail te laten verschijnen. Als er wel de mogelijkheid bestaat het E-Mail adres aan te passen zonder dat daarbij de instellingen van de mailserver (inkomend en uitgaand) worden veranderd is het een kwestie van het E-Mail adres aanpassen. Mocht die verandering niet mogelijk zijn is het altijd nog mogelijk om in de onderschrift (signature) het E-Mail adres te vermelden.

Ik ga voor 4 weken op vakantie, kan gedurende die periode de post worden bewaard?

Ja, door de .forward file te verwijderen en na terugkeer weer terug te zetten.

Kan ik mijn e-mail adres veranderen?

Alleen de administrateur kan de naam en het E-Mailadres wijzigen, en zal dit alleen onder uitzonderlijke omstandigheden doen.

Is het mogelijk een afgeschermd stuk website te maken?

Ja dat kan vrij eenvoudig met het

htaccess
mechanisme van de apache webserver. We hebben ook een script om een wachtwoordfile hiervoor te maken, zie de pagina hierover.

Stuur opmerkingen aan: support@scoutnet.nl
Alle pagina's copyright © ScoutNet Nederland (onderdeel van Global Scoutnet) 1996-2006.